CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

September 12, 2010

LOVE AT FIRST SIGHT

sy x pcya ni...LOVE AT 1ST SIGHT, hw bout u? do you believe it? *_* bgi sy ni hnya berlaku dlm filem2 or drama2 korea. haha. okay im not saying dat it cudn't happen, well....it cud to sum ppl mgkalie kan...but pada pdapat sy, it shudn't happen. hew2. sumone loving sumone dat they really didnt knoe n then get their heart broken (when it doesnt work out) *or even more worst than just their heart being broken, rite..?

setakat nmpk gmbr ja d fb n belum prnh pun becerita trus kenen jatuh chenta, yg belum pernah2 pun betegur-sapa, pertama kali dia tingu tu urg, trus jatuh ginawo. haha.....sorry to say, sy btul2 x pcaya jenis relationship yg bgtu (or lebih tepat lagi, sy x pcaya ORANG yg mcm tu). mcmana kalo satu hari nnti, dia tenampak lagi urg yg 'lebih baik' (lebih cantik/hensem) dpd tu urg yg sebelumnya?? dia akan sentiasa mengalami sindrom L.A.F.S bila nampak urg lawa/hensem. harhar. well, dat kind of love,.easy come n easy go~~

i dont think u can love sumbody by just glancing at them, i have owez thought dat if u truly love sumone, u need to know them as a person, their personality, etc etc~~ u cant tell all these things just by looking at a person, even if u stare at them for hours *_* or stare deep deep into their gorjes eyes u will not know them or know about them,,

love isn't based on looks, u need to know sumone b4 u can even come close to loving them...bak kata pepatah, u cant judge a book by its cover, wat if u really love them when u first see them, then they turn into.......total.....jerks???

there r many many many more reasons y i dont believe in love at 1st sight, tapi ini suma pendapat sy seja bei..huehuehueh. im sure there are a lot of ppl who bliv they fell in love when they first saw sumone. erm...all the best to them, but sorry, i still dont think it can happen.

LOVE can only come after u've gotten to knoe dat person a little better. perhaps even after a conversation or two, ermmm LOVE at first conversation is more believable to me ;D

walopun a convrstion or two memang isnt really enuf to truly knoe sumone, but i think its possible to hv sum initial sparks of love there ..? ;D problem is......"love at first conversation" maybe doesnt sound as romantic as "love at first sight" ..wkwkw

so, taken literally, no i dont blieve in love at first sight. but i do believe dat love can blossom with as little as a convsation.

~~~kesimpulannya, I DONT BLIEVE in L.A.F.S.
sorry to say, tembirang sejaitu xD

July 18, 2010

TEACHERS! READ THiZ ;D

"A student is the most important client on our school. He/She is not dependent on us. We are dependent on Him/Her. He/She is not an interruption to our work. He/She is the purposes of it. He/She is not an outsider to our services. He/She is a part of it. We are not doing him/her a favour by serving him/her. He/She doing us a favour by giving us an opportunity to do so"
i'm inspired !! ;D

June 13, 2010

the wedding

slmt pngntin baru to my cuzzie, evelyn justin & her husband, balcer duisan. may God bless both of u^^

video

i took dis video ;D

disiS one of my favourite part kalo ada urg kawin. sy ska tgk time tu pngtin prmpuan kna bawa masuk dalam church n semua org bediri n tinguk dia bjalan.

time ada wedding2 gini, baru dapat jumpa relatives yg lgsung sy x knal2 sblm ni. kalo ada yg sy knal pun kan.....tida be-besa ni...mcm janggal ja mo bcrta.. haha.

here's some of da pics yesterday , 12 JUne 2010 =]


...siok ni bejumpa saudara2 ;D hehe. nga x brapa siuk pla ni kalo besaudara2 pun x be-biasa kan..hurmm =]

June 5, 2010

KES PEMBUNUHAN !!

**sy ingat malam ni sy mo tdr awal. tapi ada mission impossible pula tadi secara tiba2. haha. tadi sy dgr d rumah nenek mcm ada bising2 & huru hara yang sedang berlaku. sy pun tergerak la kunun mo p sana....p tinguk apa ka yang sedang berlaku...kekeke

sy sampai d rumah nenek....rupanya c nenek & uncle dimin sedang memburu seekur tikus. drg saspek ni tikus laini yang slalu pg gigit tu karung padi. c nenek bilang tu tikus besarrrr, sampai kan itu kucing x berani p bubut/tangkap. haisss -_- kusing teda guna btul drg c suniang & gian. memalukan golongan kucing btul.

sy sampai ja sana rumah c nenek, tiba2 tu tikus limps d dekat kaki sy. sy pn apa lagiiii (panik truSs coz tekajut tu tikus tiba2 muncul)...sy trus ambi tu parang, n pukul kpla tu tikus sekuat hati. nahh keteh gia ko sana enchek tikus. beberapa saat pas sy pukul, trus ada darah keluar dari telinga dia. huhu. sy tidak sangka sy akan bertindak drastik seperti itu xD

sementara sy menangkap/membunuh sang tikus tersebut.....kamu tingu la perangai tu kucing dalam gambar. patutnya menangkap tikus ni kerja drg bah. edeiii. haha. drg bercengkerama pula ni. bukan mo p menangkap tikus. -_-

5 june 2010 dalam sejarah: sy telah berjaya membunuh tikus yg bersize XL. kih3.
k la, adehh sy mengantuk suda ni btul2. bahh jumpa lagiiii. haha. tataa

berfoya-foya di KK with mama+bapa+uncle dimin ;D

okhayy3....kawan2 bloggers ku yang teRlimpas or pura2 teR-melimpas (termasuklah yg langsung teda tepikir pun mo p limpas2. haha), ni kali sy mo crta pasal peristiwa 4hbJune2010 (JUmaat). ekceli bukan sekadar berfoya2, tapi...ada urusan d kk time tu....lepas siap urusan....baru kami mem-foya2 kan diri. hihie^^

kih2~ time tu.....kami nda makan d kdai makan...kami bawa makanan dari rumah..... kami makan d pantai........siukk ;D

wajah2 kelaparan. haha

muka2 lopung kekenyangan xD ngakaka


ngehngehngeh^_~v peACee....!!


wajah panansawa yg min-spek2. haha.

credit to mama yg tulung sy gambar tunaa candid sy bejalan (skali sy cek semua gambar2, ada pla c mama gambar sy tnpa sy sdar).haha. mcm kurus sikit pla sy dalam tu gambar (pada pandangan mata sy la) akakkaka.

yang pic patung warna pink tu.....sy curi2 snap sana 1borneo..... sy jatuh hati sama ni patung....ada cop simbol love2 sana badan dia....hihi, tapi harga dia beratus2 ar, gilaa la. besaaaaaaaaaaaar btul tu patung......msti siuk tu mo peluk time tidur....nanti la, sy suda krja baru dapat beli patung gtu. buat masa skrg, hanya mampu bermimpih sja. tapi jadi kenyataan juga tu nnti. ngehngehngeh

May 8, 2010

sy risau...

adei na, urg len mo pulang sabah, gembira & xcited. sy pla risau, runsing dan mcm2 lagi perasaan ni. sy risau:

1) mcmana sy mo tarik2 tu bagasi sy yg berat dia mo 20 kg. (penuh buku2 rujukan ja dlm beg sy, kain2 sikittt ni sy bawa)
2) pastu sambil angkat2 printer seberat 8kg.

sy rasa mcm sy tida mampu mo menampung tu dua benda dalam masa yg sama T_T sy mmg rasa sy x mampuu. tapi.....teda pilihan -_-"

memang la naik bas juga pg airport, bukan jalan kaki pun...tapi time mo pg meng-LRT kan diri, nah sana laitu penderitaan naik turun tangga...dengan beg 20kg + printer 8kg = 28 kg d tangan.... dan 2.5kg laptop d beg belakang sy. sy tidaaaa mampuuuuu T_T mcmana ni aa. sy susah hati btul2. huhuh

tpi mcmana juga kan....terpaksa juga ni. heeissh gara2 ni tesis baini terpaksa sy bawa semua tu buku rujukan. sbb kalo kain2 seja, nda pun sampai 15kg ba beg sy. tapiiii ini.........buku2 rujukan seja pun mo dekat da penuh baa tu beg. hampir teda ruang untuk kain. huu T_T

May 2, 2010

sy x sangka!!!

kemarin sy kasi deactivate acc fb sy, sy baru kasi ektivet balik tadi bah, em actually yang tahun lalu sy pernah kasi deactivate juga, tapi skali sy kasi aktif balik kan, te-hilang semuaaaa notes sy d fb time tu.

sy ksi deactivate fb sy kemarin sbb sy kunun2 mo barabissss study n menjauhi fb buat sementara waktu sampai 4hb. ahaha. tapi seperti tahun lalu juga, sy kasi activate balik dalam masa kurang dari 24 jam. -_- teda iman study btul sy ni.

ok, apa yg SY X SANGKA d sini ialah....sy kasi ektip balik acc sy tadi kan, skali sy tinguuu,,,,temuncul balik semuaaa note2 sy yg sy sangkakan suda te-hilang yg tahun lalu.
skaliii sy baca2 balik notes sy time tu (masa tu teda blog sy kan, jadi pakai note2 d fb ja kunun untuk meluah2 akakkkaakkka). sy baca2 balik kan....edeiiiiiii!! sy maluuu btul2 ni sama diri sendiri. SY X SANGKA sy TELAMPAU JIWANG dan EMO owh masa tu. mcm sy telampau frust sama kehidupan sy kunun. astagaaaaaaaa. skrg ni,sy tefikir mo delete tu note2 semuaaa, tapi.....bila sy fikir masak2...sy rasaaa.... sy biar ja laitu bersemadi dgn aman d FB sy...ahahhahaa walopun sy gheli mo baca (sbb jiwang temed2), tapi itu adalah hasil tulisan sy sendiri juga. hasil tulisan ELVINA versi 2009. muakakaka.
ekcueli ada juga la kaye notes yg sy dilit :P hihi. (sebab terlalu-laluuuuu overrrr jiwang dan extreme btul ayat2 frust sy bah) sy sendiri pun hampir x sanggup p baca2. bikin migrain trus ni. wakakaka. edeiii ena2. napa ko burukkkkkk pemikiran ni dulu. heeee. pakamalu melehing btul,

mcm Christian yang psaikoo btul ba...telampau frust2, x puas hati la..n bnci diri sndiri ni. trus mo kasi sala2 Tuhan. ihh. napa sy bgtu tuuu??? ahahaha. berbeza btul dgn ELVINA versi 2010 ni. wakakkaa (kuh men versi2 kunun)

neway, sy beshukurr sama Tuhan sbb bagi sy kesempatan untuk meng-compare diri sy dari sudut negatif & positif. bila sy baca2 tu certain2 notes sy, sy rasa itu semua negative side diri sy btul2. ahaks. burukk oh. sy btul2 mcm susa mo pcaya bahawa saya ialah penulis tu notes2 sekalian. kui3. bila sy baca tu semua tadi, mcm sy rasa sy sedang baca luahan hati org lain, yg bukan saya.

neway, people change ba kan, ikut persekitaran juga. sy akui persekitaran sy yg tahun lalu, btul2 x supportive. sy mo crta panjang2 sini tapi...biar laitu semua, sy malas suda mo ingat2. muakakka. yg penting sy sedar, diri sy yg tahun lalu, telampau sempit pemikiran. sy namau owh gtu lagi. palisss2. eee nasip sempat berubah. akakaka.

May 1, 2010

KEPADA EYORIE ADEEQ!!!!!!!

"dont hate me" kenen,,, (diq, baca dgn nada c ehem2 dalam mimpi ko)
sori to say diq, i hate u!! sy banciii. sy banciiiiiiiiiiiiiiiii ko diqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
galap suda masa depan sy. sy tedah apa2 suda d dunia ni, (????)'hati' ku yg suci murni betapis2 ini telah dilukaiii oleh jari jemari ko yggggg tesala landinggg tuh. sitt (sala landing ka pura2 sala landing??) adeeqqqq ko jahatttt! awaassssss ko malam ni.....sy tunggu ko tdr....sy tunggu ko tdr nyenyak....sy tunggu!!!!!! sy mo balassssss!! sy mo balassssss!!!!!
(muahahahahhaa T_T huuuu~ktawa dalam tangisan yg mendayu2)
adeeeeeeqqqqqqq!!!!!!!!!!!!!! kembali kannnnn!!! pulanggggkannnnn!!!!!
sy tida akan melupakan ni peristiwa buat selamah-lamahnyahhh, len kali jangannnn lae ko minta tulung sy gunting rambut ko diq. sy black listttt suda ko,,,namauuuu suda!!
akakaakakakakakkakaaakaaka

April 23, 2010

♥ ANOTHER CINDERELLA STORY ♥








selena gomez as mary santiago, drew seely as joey parker

i watched dis movie twice in a row, huahua~ wat can i say.....dis movie is SOOOOOO SWEET & CUTE. selena n drew really makes a gud couple. hihi. pastu,mama tiri c mary / selena baa lucuuu ni. gila glemer tul, ahahha.
SELENA GOMEZ, i am ur fan now ;D ♥

April 3, 2010

3 APRIL 2010~EXAM's + HOLIDAY's MOOD~

Wow! I cant believe dis semester is almost over! at times it seemed to take forever, but looking back it felt so fast! Kui3~~ however, rite now im running on 3-4 hours of sleep (and i dunno why I cant sleep early, jam 6 @ 7 pagi baru mo mengantuk2 sikit, then have to paksa2 lagi ni mata untuk tdr walopun x brapa mgntuk) and lots of eating Maggie+junkfoods just waiting for finals to come and go…ngih3~ (gaya hidup ‘sihat’) +_+ Hmm….i still cant believe dat im heading toward the end of the semester now, and i’ll finish my study here at the end of dis year….then get ready 4 nitemare…LATIHAN MENGAJAR!!Ok, rite now, im about exactly two semester away from graduation. im Excited. Happy. Joyful. Scared. ;-| ~ hmm pa pun yg terjadi nanti, i just can hope for the best and prepare for the worst…i believe God will lead me in whatever path i may take…AMEN!…owh btw HAPPY EASTER DAY all…
hehehehe. JESUS BLESS US always, keep the faith~~!

March 26, 2010

Kenyang perut susa hati +_+

hm mentang2 teda asgmt suda, trus sy kuat makan owh....hedeiii...camana ni mo kuruss??lemaks2 degil semakin maju dan berkembang pesat T_T hok3

hmmm...siok tul ni lepas teda asgmt....hihi..owh, ada lae pula 'asgmt' sy....yg mo study tu buku memandu.ari 1 sy pg test, hurmmm kalo gagal...trbang lagi la $$$$ sy ni....heiyeee...

emm yg dulu first2 pg ceramah memandu, kana suru pakai bju berkolar bh kan, time tu la bru sy sedar sy ada 1 ja baju berkolar (itu pun yg setaraf tu lap kaki suda ni lusuh dia) eneiii.....trus yg kemarinnn sy p membeli-beli kunun baju berkolar ni, jadi skrg sy ada 4 helai suda dih bju brkolar...kui3...terbangg lagi $$$$$ +_+

hmmm x sabar sy mo krja owh ni, kalo masih student gini nga, mcm setiap sen duit yg keluar, sy terasaaa btul dia te-kurang....huk2

deii.......(suda knyang trus melayang2 bh kenen pikiran) kih3...emm sy p mandi lu laini. kui3~~ suda mandi taadi tpi m0 mandi lagii....coz panassssssssssssssssss tul2 ni....sikijap ja tus bepeluh. haihhhh...kin abis sabun ja +_+ muahahaha

March 21, 2010

+_+

my biggest turn off to a person: When dey're too ego. BIG EGO. terang2 bersalah, ksi skit hati org, trus tb2 mcm dia pula yg mo sakit hati....tebalik pula tiba2 ni situasi~hmphh apa2 ja la...masing2 kehidupan, asal ko gembira, ko rasa pa yg ko buat tu betul, teruskan sja.~the end~
(namaw lae cakap + fkr pasal ni aftr diS, buang masa, buang karan, & membazir bihis)
LOVE THE PEOPLE WHO TREAT ME RIGHT
FORGIVE......AND FORGET THE ONES WHO DON'T.

Golden Rule



March 19, 2010

rhetoric

in dis world u are one of two types of people: a person who speaks their mind, or a person dat holds their tongue.
slma ni, prinsip ni la yg mengawal emosi sy bila bdpn sama org 'gitu' (kdg2 emosihh bejaya d kawal, pnh juga la x berjaya): when you argue with an idiot, der're are two idiots arguing.
mmg teda manusia yg sempurna, tapi tolonggglah please, think cook-cook sebelum cakap apa2 sama org len. kalo betul x apa..(tapi kalo betul pun, perlu kah mo cakap? apa faedah mo cakap2 sesuatu yg menyakitkan hati rang len??)
memang sy pun bukan la baguSsss btul, tpi sy yakin sy x pnh cakap bgtu & x akan.
banyakkk lagi sy mo cakap nih tapi...bikin tambh dosa sy sja. huwhhhhhhhh~ kalo ikutkan hati.........$#%$%&$#!

thanks bloggie.....
i'm a bit relieved...

RAMBUT IDAMAN SY


SY MO KSI PANJANGG RAMBUT TRUS BUAT GINI :::: ngih ngih ngihhhh
tapi sy mo kasi rawCx sket dari ni~ muAhahAha
(kunun la)...kuh3.... xD

gud luck t0 my hair ;D

March 18, 2010

post di pukul 6.51 am

sy rest2 kijap kunun nih sambil mem-blogging. hihi.sy pnt, pening, sakit pinggang, sakit toruntud, sakit lutut, semuaa sakit...sbb sepanjang hari dudukkkk depan laptop, dengan buku2/krtas2 behamburan d tikar tempat sy buat asgmt. sy mo tdr tapi, mcm sy x sng hati tdr selagihhhh tida siap nih proposal.. semalam sy tdr sampai temimpi-mimpi muka dr. Badriyah (lecturer untuk ni proposal)hmmm apa bulie buat....mo mengeluh punnnnnnn......teda gunayg penting skrg,,,,,sy mo kasi siapppp cepat2 nih proposal, pastu sy 'balas dendam' nanti, kalo suda siap ni proposal, trusss sy tdr 25 jam x mo bangun2. muaHAhhaha!

emm masa rehat telah tamat, cik binut. sila kembali ke dunia nyata..... +_+

baiklah, selamat tinggal belogg kuhh....pray 4 me, supaya x ketutok time buat asgmt..
GAMBATTTEEEEEHHHH!!! (samangat kunun tapi yg layuuu suda mata nih) semua pasal dr.bad lainih. ngeRrrr!**dia ceriwitt betul bh dalam hal ehwal proposal nih. heihh.."msti bgini, msti bgtu, x bulie mcm ni, x bulie mcm tu"....etc etcc *sigh*gud thing=sy jadi lebih berusaha utk buat proposal yg manthepstida-berapa-gud-thing=jrwt batu makin berbatuh-batuhhhh d wajah kuhh inihhh! nguhuhuk T_T

March 15, 2010

MEMORABLE CHRISTMAS


krismas tahun lalu sy brkrismas d SIB Paka 1. haha dengan itu, sy buat pertama kali nya menyanyi d depan. wagaggaagagaa. coz sy ada ber-nazar bah yg thn lalu......jadi, nazar mesti d tunaikan kan...

sy bernazar, utk p menyanyi depan jemaat / gereja kunun....sy ingat sinang ja ni mo p menyanyi2 d depan....skali...edei...opusakan paru2 sy time menyanyi..

sy malu bei sbb sora sy nda smart gia (tapi, Tuhan tingu hati bah kan, yang penting, sy menyanyi ni lagu, ikhlas untuk Tuhan) ngeee ....

tapi ke-neves-an sy mimang tahap gaban owh masa tu....sampai te-sumbang2, napas tunggang tebalik, pitching eksiden, sama sy x afal lirik.

hadeii...sy tingu2 dih gia lirik sambil menyanyihhh.......
"mana dih gia dapat ambi feel kalo begituhh" (dia bilang ninik sy) kakakkka**

urmmm....yg ni kenen separuh vidiu sy pg bernyanyihh....kikiki...separuh ja lah..sy cut yg d ujung2 coz nanti kamu sakit telinga dingar lama2....hahah~ bah kalo ada yang kana tinggi darah ka dugal ka lepas tinguk ni vidiu yang mimang sumbanggg barabissss, sy x tanggung aaa....ahaha

....baiklah ledis and jentelmen, seblum kamu meninguk ni vid, kasi pause dulu ni lagu yg sedang 'menyanyi' d blog sy....kih3....be-langgar2 nanti saun mereka...ohya, sama kasi low volume ni vid, coz telampau kuat sound dia...kui3....(**kunun, yang mauuuuuuuuu juga kastaw..) akakakaa

*and sorry coz low quality ni vid..

(FYi, budak2 yang tulung rakam ni....paham2 la hasil rakaman dia) kih3 ~bikin pening biji mata tinguk ni...

video


bah, pg jumpa doktor kepada yang kana heart attack lepas dingar sy men-SUMBANG-kan lagu.
harharrr

~hmm selepas yg sy ni, drg c girol & adik dia, c bian lae menyanyi, siok owh, coz lagu2 yg drg nyanyi tu drg cipta sendiri...THUMBS UP! dey're talented =) !

with sebahagian jemaat Paka 1...hehe

~thx 4 reading :p God Bless.

March 11, 2010

BLA...BLA...BLA-ing

hi........so long didn't update this page..(kunun yg baru 2,3 hari ja pun)
hmm tadi baru ja p hantar asgmt ulasan jurnal sist.undang2..(ada peristiwa berlaku ~paling bikin panas utk semester ni) **nanti bila hati sy sejuk2 suda, baru lah sy cerita aar**(walopun teda yg minta cerita) akaka. kalo sy cerita sekarang....time masih kpanas2 nie....hmm....tekerual meti segala ayat2 emo yg bulie mengguris, mengedut, mengkiriw dan mengendul perasaan insan2 yg berkenaan...x pa lah kaye dia tu.....uhuhu......tpi mimangg sy aratannn btul o gaya urg yg begitu....suka2 hati ja ni mo buat apa yg drg ska. kalo markah indvdu tepa. ini ?? efek suma member grup jga. (nah TER-mengumpat suda ni) tpi sy btul2 gerigitan!!! eeee

oleh itu, moral of the story (walopun belum lagi sy kasi story2 apa story yg berlaku, dan tepayah la story2 kaye tu, tmbh dusa sy ja) sem depan pandai2 nende tih det memili group momonsoi'd esaimen. (****turus mimboros dusun kenen, yg katara nih mengumpat) kih3

~yeaa tinggal 2 lagi asgmt. sej islam grup + proposal indvdu~ ;D **but ekcueli, m not really happy for it. bkoz seriously my daily routines are 'tunggang langgang' rite now. dunno why.

urm..on saturday (or sunday) will be KPP test, tapi sy blm abis study tu buku......haiyaa....
n for now, how i wish i could be at home!........banyak owh ektibiti2 sy d ruma yg ku rinduihh...p memancing sma c ninik...n so on..but...hurffffh...i'm here right now, at UPSI, RUMAH NO.8..in my room. blogging dis. and.....here i am..to continue my duty, as...A STUDENT. huhh

March 9, 2010

SAJA-SAJA~~~hehe

mungkin pnh suda kamu tebaca nih....tapi biarrrr....baca lagiiiii! capattttt!! har3~~ x ba.......
bah, yg suda pnh baca, tosahhh la ba p baca....ni utk yg tia pnh tebaca...(**berapa banyak ''tebaca'' juga sy nih) kui3..

mari lah bah kita baca sama2.... (yg mo paksaaa juga kunun ni) akakaa

1. Tersebutlah kisah ni dua urang hantu. Durang ni baru bejumpa pastu drg becerita2 la....sepanjang drg becerita2....c Hantu B berabisss menggigil/begagarr...Hantu A pun heran...
"napa juga ko ni??? ko begagarrr kesjukan??"
"Oh tida ba..cara sy mati dulu sandih ni..sy mati dalam aisbok...sejuk!!" Jawab si Hantu B sambil begagar2.
"Ooo..kesian... sy pula dulu mati sebab heart attack..telampau kepenatan mungkin sy tu." dia bilang si Hantu A.
"Duiii napa juga koinda p buat operesyen? mgkin ko masi idup nih kalo ko rawat awal2" Balas c Hantu B.
"sy x sempat kna operate ba, sy mati d tempat kejadian juga nih....haihh..." jawab Hantu A sayu.
"Ceritala ba sikit..Sambil-sambil kita lepak2 nih.."
"gini ba, dulu, sy syak bini sy ada lelaki simpanan.......satu ari nih, sy plan2 la mo perangkap durang ni....sy pura2 p kerja, tapi sebenarnya sy tunggu timing durang ber-ehem2"
"jadi, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.
"huhu....itu la yg sandih....sy x dapat tgkap durang....sy nampak juga ada kasut lelaki lain d luar, tapi sy tinguk d bilik, sy nampak bini sy satu rang ja...sy berabis tanya bini sy kasut sepa tu? tapi dia diammmm ja, x menjawap....sy lari2 pusing keliling ruma cari tu lelaki tapi.....huh... sy x sangka pula sy tiba2 mati kana heart attack time pusing2 keliling ruma...."Hantu A mengakhiri cerita dia dengan sedihh.
Hantu B terdiam mendingar cerita si Hantu A. Selepas beberapa ketika, si Hantu B bersuara,
"Kenapa ko tida check dalam aisbok? Kalau kau check situ, misti kita dua masih idup..."

kuikuikuii~


* * *


2. Ada dua orang gila yang sedang becerita2 di rumah sakit jiwa.
Orang gila 1 : ( sambil naik atas meja ) "Ko tau ka?"
Orang gila 2 : "Tau apa?"
Orang gila 1 : "Sy ni sebenarnya matahari ( sambil angkat tangan dia tinggi-tinggi ) tinguk lah terang ni dunia sebab sy ada!"
Orang gila 2 : ( dalam hati ) "Uiiii betamba2 gila suda mungkin dia ni, sy msti sitau doktor ni... "
Sambil berlari tu orang gila 2 pg bilik doktor & kasi cerita apa yang berlaku:
Orang gila 2 : "Doktor! Doktor!!, kawan saya tu mcm betamba2 suda gila dia."
Doktor : "Kenapa?"
Orang gila 2 : "Astaga.. doktor, dia p naik atas meja sambil angkat tangan, dia cakap yg dia tu sebenarnya matahari, dunia ini terang sebab dia ada"
Doktor : "Kalau begitu suru la kawan kamu tu turun."
Orang gila 2 : "Jangan doktor! nanti kalau dia turun gelap la ni dunia..."
Doktor : "???"


* * *


3. Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhanabesar, di atas katil....... sepasang suami isteri yang suda lanjutusia baru mo masuk tidur.
Suami dia mula mengantuk suda tapi isteri dia tiba2 terbangkit perasaan ehem2 pada malam itu....
Si isteri bersuara,"Dulu-dulu tu..... abang selalu pgang tangan saya bila kita baru maw tidr." (ber'abang'2 kunun--tirip2 semenanjung laini)
Suami dia dengan separuh sedar, pg memigang skijap la tangan isteri dia, pas tu dia tdr balik.
Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi,
"Kemudian tu.... abang selalu cium saya. hehe"
Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan mencium pipi si isteri.
Lepas tu si suami sambung tidur balik.
Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi,
"Kemudian tu.... abang selalu gigit-gigit leher saya.......hihiikk~" (nada gete kunun)
Tiba2, si suami mendengus marah dan geram, melontar selimutnya dan bangun dari katil.
Si isteri bertanya, "Dalinggg!, ko mo p mana pula ni?"
Dengan marah si suami menjawab,"Mo p ambi gigi la ni!!!"


* * *


4. Ada ni 1 pasangan suami isteri....Pada 1 pagi si isteri bangun and dia pukul kepala suami dia yg sedang makan sarapan pagi...Laki dia tanya "napa pula ko tiba2 pukul sy?"Si isteri jawab, "td sy nampak 1 keping kertas ada tulis nama Betty dalam poket seluar ko"Laki jawab "ala, kan aritu sy ada pg d ladang kuda, Betty tu nama kuda terbaik di sana"Jadi diam la diurang ni, nda la begaduh....Bisuknya, si isteri ni pukul lagi kepala suami dia yg juga sedang mkn sarapan pagi.Laki dia tanya lagi "napa lagi ko pukul2 sy ni?"Si isteri jawab, "pigi sambut telepon, kau punya kuda kol."


* * *


5. Empat orang bakal bapa sedang menunggu di bilik menunggu di hospital sementara isteri dorang masing-masing sedang berjuang untuk melahirkan anak.
Kemudian keluar jururawat dan memberitahu kepada bapa pertama, "Tahniah, kamu sekarang telah menjadi bapa kepada kembar dua!". "Mungkin satu kebetulan" kata bapa pertama. " Saya kerja di Menara Berkembar Petronas"
Kemudian keluar pula jururawat lain dan memberitahu kepada bapa kedua, "Tahniah! ko dapat anak kembar tiga!" "Wooow!, mungkin satu kebetulan" jawab bapa kedua."Saya kerja di 3M Corporation"
Keluar pula jururawat lain dan memberitahu bapa ketiga,"Congratulation! isteri you dapat kembar empat" "Alhamdulillah! Mungkin juga satu kebetulan". Saya kerja di Four Season Hotel!"
Pada masa ini bapa yang ke empat kelihatan amat tidak menentu dan gelisah. Kesemua bapa2 yang menunggu pun bertanya, "Kenapa ko telampau risau ni??" Jawab bapa keempat, "Saya bekerja di Seven-Eleven.


* * *


6. ISDN - It Still Does Nothing
APPLE - Arrogance Produces Profit-Losing Entity
WWW - World Wide Wait
DOS - Defunct Operating System
IBM - I Blame Microsoft
MACINTOSH - Most Applications Crash; If Not, The Operating System Hangs
PENTIUM - Produces Erroneous Numbers Through Incorrect Understanding of Mathematics
AMIGA - A Merely Insignificant Game Addiction
MIPS - Meaningless Indication of Processor Speed
WINDOWS - Will Install Needless Data On Whole System
MICROSOFT - Most Intelligent Customers Realize Our Software Only Fools Teenagers


* * *


7. Majikan : Kamu di pecat!Pekerja : Tapi saya tidak melakukan apa-apa!!Majikan : Itu lah sebabnya mengapa kamu di pecat.

ngekekeke :p

March 6, 2010

TEDA-TEDA~

makin P A N A S btul dunia skrg owh....d FB pun x abis2 semua urg mengeluh kepanasan...sy pun..edeii...mcm x sanggup sy mo p mana2....d bilik pun panas, apa lagi d luar ruma...bulie2 kana sunburn nie walopun beberapa minit ja keluar p membeli...hewhew...

umm..skrg nie mcm sy te-lebih tidur owh sy rasa....akcueli sy mcm kurang tidur, tapi bila sy tdr, trus x sedar diri tetidur sampai petang....(hmm sy x pandai mo ksi terang mcmana, tapi mcm tu lah kejadian yg menimpa sy sejak akhir2 inihh..) sy tdr dalam pukul 6 pagi (buat esaimen kenen smpai pkul 6pg ~tapi x pandai siap2) *mengalahkan masa tdur pelajar cemerlang nie....har3...pastu sy bangun mo tengahariii suda.....then bila suda bangun, beberapa jam lepas tu, rasa mengantukkkkkkkkkkk lagi balik, tus sy p tdr lagi, skali bangun punya bangun.....mo dakat pukul 7pm suda aa +_+ heiyeerr....teruk nie bgini sy rasa....trus bila wktu malam.....mana dapat tdr suda kan....*telampau over-tidur yg ptg....nah, sana la, berulang2 nie kejadian setiap hari....(mmm x tau la kamu paham ka x nie) huahuahua~ cam bingung2 sy menaip nie. (baru bangun) kakaka~~

tapi, bila sy mem-positip-tingking-kan nie kejadian yg melanda diri sy......yg bagus nya bila sy lambat bangun (yg mo tengahari suda sy tebangun kan) sy dapat jimat duit makan, bcos tepayah sy brekpes.....har2...makan tghri n malam ja....ngih3....kdg2.....sy x makan tghari juga nie, sbb bila baru bangun tu, mcm tida pula rasa lapar...nah, dengan itu, waktu malam ja la sllu sy makan....ngehehe ^___^ yeaa! (yaiii, bangga kunun nie) +_+
heee tapi siriusly, sy x ska bh kaye nie lambat2 bangun....sbb bila mo tengaharihhh suda sy bangun.....tus rasa pening2 nie.....mcm x cukup hoksigen d hutak...tuu la bila mo petang2 suda, otometik rasa mengantuk balik.....haiyaa....mcmana nie...??? masalah nya, sy x dapat tdr malam.... hmmmm ukah po dih.......sy p masak2 dulu la ni. lapar suda sy....hew2~
k, astalavistaaa bloGz ! muahhxx~

March 4, 2010

M I S E R Y

well..im in a miserable state rite now... yea, life is currently not sparky n shiny, its dull, BOWRINK n filled wif DREAD +_+

HISTORY. i am historian. Damn, dis course is bloody hard. Seriously. The concepts aren't dat bad....the problem is dat the story of history is so obtuse its ridiculous (mungkin sbb sy jenis yg lambat pick up ni) arggg..susah owh...mcm sy mo p mati ja buat asgmt2 subjek major ni. paling sy x suka buat NOTA KAKI..disiS my 3rd year, 2nd semester of 2009/2010, its living hell n i got dumbos as segelintir of my lecturer to worsen the condition..urghh.....i just hope to pass all my courses n get my butt off 4 a holy2-days. my dear blog, dis gonna be a long rant i knew, but wat to do? no other place to let out sum wind xcept 4 u my dear blog...kui3

.......if i reflect2 nga, i'm sooooOOO not motivated to go to classes. I mean, i used to like attending lectures n b inspired n learn new things. Sadly, all i ever got were babbling humans mumbling stuff to themselves. Kudos to some of my gud lecturers, but as 4 the rest....i'm speechless. uhuhu... (i sound a little depressed here, well, maybe its the stress dat's getting to me)

hmmm... im in the midst of minggu menghantar esaimen rite now, n i dont like it +_+ isk2....tambah2 lagi bila jadual exam suda keluar...astagaaa....ntah sepa la yg telampau BIJAKKKK buat tu jadual exam...jadual yg mo ksi mati anak urang ja tu....tinguk arrr....ni jadual....setiap hari ada paper, pagi petang lagi tu, PAPER MAJOR + MINOR lagi tuu!!!!...oh my, oh myyy...matai la...mcmana mo study ni......amaaa!!!! T_T


DEAR GOD, please help me....my xm schedule is screwed up and im doomed to death if You dont help me

0.(T_T).0
Gimme strength!!!!

gammbateeehh!! (to myself)

AMEN! 0.(>_<).0

byk lagi asgmt sy blum siap owh ni....sej islam, sistm undang2, proposal, study kpp....deii laporan urusetia lae mo ksi siap....astagaa....sy naaukk/mabuk esaimen suda ni...temunta-munta darah suda ni mo bepikir segala-gala....susah nyaa !

March 2, 2010

i miss u blog ^^

hello dear blog, i've missed u so terribly much n so tudae i'll lavish u wif a lot of words n sentences....now, let us begin, shall we?? ;p

last week mmg biziiiii gila2 btul...tapi thanx God, semua suda berakhir....Karnival Perkampungan Malaysia (student borneo inter-u) sudah abis yg malam ahad (28hb2010) overall...wat can i say bout dis programme...(dari awal pengurusan sampai abis)...hmm~ it was certainly not a pleasant 'journey' but it was rewarding in its own way...i learn more about people n who dey are....well, i guess its a gud thing. CheerSSs~

skrg ni sy d lebry, kunun2 p cari bahan asgmt....arggg! tapi sy trus teda mud bila nampak semua bahan rujukan dalam BI +_+ malas sy mo translate2 lagi semua ni..adeiiiii........

sedang sy mencari-cari bahan rujukan tadi , tiba2 sy dapat sms dari c epie (my r0omate):

EPIE: nut, sa dgr ada bunyi anak kucing dalam bilik kita, skali sy cari, dorang sana dalam k0tak printer k0..tapi suda sy kasi kuar.

arggg! sy mmg minat kucing (dan anjing) tapi sy tida suka bila tu kucing p mengganggu privacy sy n dia buat mcm bilik sendiri ja ni balik kami~~huahuahua~~~

...cisss, dulu c Barra (mama kucing) dia pg masuk d almari kain sy, nasip lagi c epie yg nampak, sbb sy pun tida perasan ni dia masuk sana....edeiii....trus penuh buluuu kucinggg ja melakat d baju2 kurung sy -_- ....heeeee silaka

hmmm okeh la, sy jalan dulu la kenen ni p kelas....hewhewhew (--,)
adi0SsssH !

February 22, 2010

meneruskan idup~

arggh...cuti CNY suda abesss. tuday hari isnin suda...isk3 T_T kunun2 masa cuti CNY sy rancang2 mesti kasi abis semua ass-ignment, tapi..uh..sejarah setiap semester mmg mcm ni....mcmana hebat pun perancangan sy, tapi last2 tida juga terlaksana +_+ i hate myself. aiyaa sy sllu ja buat kerja last2 minit T_T edei...nobody else to blame....ada juga ba nih sy buat asgmt2 masa cuti, tapi mcm tida pandai siap2....study tu kpp pun belum lagi....uhukk....mcmana ni...mcm 24jam satu hari tida cukup untuk sy men-settel-kan segala2 hal kehidupan yg penuh dengan panca dan roba ini (--") *SIGH*

baru2 ni sy te-add saturang childhood fren (yg mmg lamaaaaa suda x pnh jumpa) dari sekolah rendah lagi mangkali tu...thank you FB! hehe...(kalo teda fesbuk, sy rasa sampai mati pun teda chance te-bekontek sama long lost frens) i'm happy for her, sy nampak pic2 d profile dia, mmg bahagia, aman damai dan sejahtera btul dia...yg paling sy ingat pasal dia, dari dulu masa kami bekawan2 masa budak2, sy rasa she's very lucky, bcos, apa ja yg dia mau, semua dia blh dapat dalam masa yg singkat, dia mmg bertuah...sy pnh juga jeles2 ni kenen tym kami budak2 dulu...har2..jeles dia blh dapat apa yg dia mau, tanpa prlu terlalu berusaha. (ni pemikiran time budak2 ba ni) kui3

kdg2 sy sedih & simpati thdp diri sendri (akaka~)..sbb kalo ada sumting yg sy mau/suka/ingin, mcm TELAMPAU susahhhhhhhhh sy bleh dapat...pastu yg ironic nya, bila sy rasa mcm tawar2 hati suda thdap benda/perkara yg sy mau tu, tiba2 pula sy bleh dapat...WHY? TiMKAiyAAAA??? hahahh
~wakkaka mcm org yg teda Tuhan ja sy punya kata2 ni...ok, i do believe dat EVERYTHING HAPPENS 4 A REASON~ ~do wat i can, and let God handle the rest.

February 15, 2010

STARTING MY DAY~

Another early morning for me to start...actually i am still sleepy (-_-) but my mum called me n i can't sleep suda ni...taim c mama call, sy tetdur pula sambil dgr dia becakap....kuikui~ wat can i do? my deria tidur is uncontrollable (z_z) ~ here's our short convrstion tadi:

mama: hello gou...('gou' = panggilan Dusun untuk anak perempuan)
me: hello ma..(me, with my eyes un-opened and lazy voice)
mama: apa ko buat?
me: sy masih mengantuk lagi ni, sy masih tdr.
mama: atoKkkoii ugou, bulih tahan btul ko nih...ko tida pening ka bangun lambat2? d sini mo panas suda matahari..(and she's still talking......)
me: silent....................................................(antara sedar VS tida sedar, sy tetidur sambil dengar my mum punya 'nasihat' d pagi hari)
mama: e'na? ko dgr ka apa yg sy cakap tadi?
me:----------------------------------------------------('disconnected' from dunia sebenar)
mama: e'na??? gou??? (sy dengar juga kana panggil2, tapi mcm dalam mimpi ja ni)* after dat sy x sedar suda apa yg terjadi.....huahua~

then after a few minutes, she called back......

mama: e'na bangunla, ko telambat nanti....
me: telambat mo p mana? sy d ruma ja ni..x p mana2 (sy d alam nyata suda time c mama kol yg kedua kali ni)
mama: aikkk? ko teda kelas ka? sllunya ari isnin jam 9 pagi kelas ko kan?
me: +_+ edei ama..cuti CNY mana da kelas....
mama: ohh ya kan~ siou2, andasan ku haro kalas nuh (oh, sori2, sy ingat ko ada kelas)...bahh ko sambung tdur lah ...kuikui..
me: +_+ (dalam hati: edeiiii c mama nih) ok ma, sy sambung tdr dulu....(padahal mana lagi sy dapat tdr lepas dia kol tu) T_T

oleh itu..........dengan tida semena-mena, sy pun te-bangun awal pada pagi 15 Feb 2010 ini +_+

ok my dear blog, c yaa later~ banyak mo buat hari ni......kemas itu, kemas ini, cuci itu, cuci ini, jemur itu, jemur ini, nguhukk! c ya later blog, itupun if i didn't die in vain time buat semuaaa kerja2 mmbersih bilik +_+ God Bless me.

February 12, 2010

BLOGGING ABOUT NOTHING BETTER TO THINK +_+

Thanx God, my life is pretty normal today ^_^ ngehe..
but, sejak sy terjerumus dlm bidang blogging2 ni...just as waking, eating n drinking are a daily part of my life, blogging is too! fheww~ scaryyyyy! becos i think i'm blogging n fb-ing to0 much and OMG, i'm wasting my time sitting infront of my lappy for hours and mcm cepat ja masa berlalu bila sy duduk online....adeiiii.....ok my dear blog, kita x bulie 'bejumpa' selalu ni, nanti tida siap asgmt2 sy +_+ deiiyy.....malas nya teingat segala asgmt yg mo d submit after CNY. uhukkk..wat to do, wat to do???? malassss sy....

sy d serang virus kemalasan yg kronik owh skrg ni...tambah2 lagi ni cuaca sini Tanjung Malim yg panasssssssssss btul, telah menggalakkan hormon2 pemalas ku membiak dengan ektip.......deeii, Tuhan tulunggggggggggggggg

+__+

February 11, 2010

PEOPLE iN MY LiFE: FAMiLY LOVE ♥

HOME~SWEET~HOME
"huduhhh neh ni ruma" --> mungkin ada urg yg cakap mcm ni dalam hati, bila meninguk ruma sy yg 'sweet' ni~ hew2 ~ tapi, bagi sy, ini la ruma yg palingg chanTikkk dalam dunia...walopun zink2 seja yg bertindak sebagai dinding, dan sekaligus bertugas sebagai wall-decoration..harharr~ di kampung kami, sy rasa, ruma kami seja yg palinggg 'pelik' tapi benar....sbb asal ada urg yg te-pigi sini ruma, misti durang ke-hairanan, apaka 'bangunan' yg berada d atas ji-ing / zink kami tersebut....muekekke....hmm x pyh la sy kasi xplain di sini (kunun, sepa juga yang minta explain??) hahah

neway, urg2 yg pernh pg rumah kami, mmg drg tau laitu....kuikuikuiii~ hm nanti kalo suda nde ada krja baru la sy dapat tulung2 kasi upgrade2 sikit tu zink2 sekalian, yg berkurun lama suda, 'dia' masih setia 'melindungi' kami yg menghuni tu ruma.....muehehhe...tapi walau mcmana pun 'muka' ni ruma kami, sy tetap proud to say kpd semua urg, bahawa "ni la ruma sy"...Ini la ruma saya dengan pagar yg unik dan klasik, iaitu made of 3 batang bamb0o yg multifunction. Watak 'Bambu' yg menjadi pagar kami bukan sahaja memagari ruma kami, tapi 'dia' juga bulie d gunakan sebagai sisi-it / galah untuk menjuluk buah pahu. muahahahah


ini view dari beranda belakang ruma sy....ni pemandangan sebelah kanan, yg sebelah kiri rumah kami pula, punnnn ada kulam-kulaman juga...dan ada mini-kebun yg ntah apa2 ja yg kami tanam sana tu...ngekeke.

ni kulam2 semua, kami kurik secara sdn.bhd. iaitu, dengan menggunakan cangkul seja.....believe it or not??? ehehe....ya ba, btul2 ni, guna changkul jerr..har2~ start kana kurik ni kulam2 semua, tym sy masih kici2 lagi....dalam darjah 5 atau 6 gtu la....masa tu, sy pun ada pg tulung cangkul2 juga tauuuu hihih >.<

pernah dulu, sy p trai2 belajar berenang d dalam ni kulam ikan...(p/s --> sampai skrg sy masih x pandai berenang) sy trai2 belajar berenang sdn bhd di dalam ni kulam, tym tingkatan 3 ka kalo sy x silap tu....skali sy keluar dari tu kulam, (lepas suda burink belajar berenang, yg akhirnya tidak pandai-pandai juga. hahaha) banyak ni anak ikan yg mati +_+ maybe, sy ada teinjak tu anak2 ikan sekalian, taim cubaan me-renang-kan diri....atau, durang ke-peningan sbb ada 'ikan besar' sedang belajar berenang d habitat durang. kakaka..RIP kepada 'mereka2' yg terkorban, gara2 segmen "berenang2 bersama E'na d petang hari". har2

muahahahahh~ if only my mum knew dis pic has been uploaded here, surely she'd kick my asS! harhar~ wat can i do? i just think diS pic is cute. hehehehe...sy kasi beli c mama tu spek untuk dia pakai begaya-gaya p mana2 (bagi chan urg tua begaya-gaya kenen skali skala)..ngehe~~ tapi skali nga, bukan pula dia begaya p mana....guess what??? dia pakai pg mongomot / menuai padi pula ...haha~

i am happy to define my parents as my number one most influential people in my life ^_^ i L0ve them s0ooo much~! 'Love', is sumting dat needs to begin from birth, de way we will learn to love is by being held, n told over n over again hw much we are loved...for me, love starts first inside of our ownself n dat starts at the tym of us being loved by de people who raised us =)


we sometimes argue (i guess its normal), but nothing will ever break our special bond..The Lord above has gave me lots of happiness n glee, but the most special thing He did was, make us FAMILY ^____^ we’re not owez tugeder-geder, life sumtimes keeps us apart....but we're never separated, we’re in each other's heart. We've had lots of gud times dat we'll never forget, we've had our troubles, but we owez get thru.

~> the love of a family is life's greatest blesSing, becos those with a loving family are wealthier than those with much money ^__^

~> Call it a clan, call it a network, call it a tribe, call it a family: Whatever you call it, whoever you are, you need one. (JANE HOWARD)

LOVELY THURSDAY! ^_^

Yeaaayyy!!! it is Thursday...my fave day! ehehee...sebab Thursday sy teda kelas....(episod teda kelas yg akan bersambung sampaiii hari Jumaat) kuikui... means, sy punya kelas untuk semester 6 ni, 3 hari ja dalam seminggu....iaituhh ari Isnin, Selasa & Rabu...kih3...i likeeeee! bukan mcm sem2 lalu....edeii *_* 24 jam x 7 hari mcm x cukup untuk mengurus kehidupan....pack btul segala-gala yg ada....hiwhiwhiww (-_-)

ari ni sy mo memanfaatkan ke-teda kelas-an sy untuk mengemas bilik....kih3....ni bilik sy share sama c epie, kami kasi bahagi kawasan masing2....satu minggu kebelakangan ni, kawasan sy sama c epie berbezaaaa btul.....kawasan c epie kemas dan rapi dan sedap mata memandang.....kawasan sy pula? mengalahkan hutan rimba, hutan belantara, hutan simpan, hutan khatulistiwa dan segala habitat2 hewan yg sewaktu dengannya.

Buku2 bertaburan (bukan seja betaburan d meja study, tapi d lantai pun penuh dgn buku2an) muahaahahah (mengalahkan meja study pelajar cemerlang +_+) ~ sbnarnya, kes buku2 yg berhambur-hamburan tersebut adalah kherana saya telah d serang penyakit 'malas' mengemas sepanjang 1 minggu ni +_+
d tambah dengan esaimen yg be-timbun2 (yg tida pandai siap2)..mmg asal banyak asgmt mo buat, sy x rajin kemas2 buku...sbb akhirnya sy pg unggar juga balik bah +_+
d samping itu, bukan sahaja encek buku2 yg bertaburan, malah encek baju2 pun tida ketinggalan...1 minggu ni sy teda lipat baju, semua sy unsong/sumbat dalam basket ja, tu basket pun fullblast suda ni untuk menampung baju2 yg 1 minggu punya.... edeiii....semuaa gara2 microteaching laitu! (~ mo kasi sala microteaching kunun, padahal sendiri ni yg pamalasss)

~> oleh itu, sy dengan 'sukacita'nya merasakan bahawa title 'gobulan' sangat seswai untuk meng-explain penyakit malas ku d minggu lalu yg berpuaka ituhh. huhuh

~> tapi, hari ni, sy mo kasi kamass suda dih semua....kih2....to epie: sabar2 dulu ko tinguk kawasan 'semak samun' (yg mengalahkan tempat pelupusan sampahsarap) d bilik kita arr...
~> okeih, tataa my dear blog, i need to do some chores. see ya later! ehe ;p


February 10, 2010

FINALLY~!

akhirnya, nitemare MICROTEACHING suda pun berakhirrrrr tadi pagi...yeaaaahrrz....semua berjalan dengan lancar walopun tadi pagi tiba2 c Dr. Wong tukar cara pembentangan, yg menyebabkan jantung sy hampir mo tecabut dari akar dia dan saraf2 tunjang yg sewaktu dengan nya....tapi perkataan "very good" yg keluar dari mulut Dr. Wong after pembentangn grup kami membuat kan diri ku ini hampir2 terlumpat ke-hepian~ harhar ~ tapi nasip bek segala tindakan refleks dan perangai munyit ku masih terkawal pada masa itu...muahahahahh~

bila sy flashback2.....sebelum ni, punya sy takut sampai tebawa2 dalam mimpi pasal microteaching, tapi, Thanx God sbb, bila sampai masa pembentangan suda btul2 tadi pagi, tida la se-ngeri seperti yg sy bayangkan selama ini...walaupun pada minit2 pertama sy becakap tu, tida dapat dinafikan lagi bahawa sesungguhnya, seluruh tulang-tulangan sy shaking2 dan terasa lemah longlai bila berdepan dgn seluruh umat manusia yg ada dalam tu kelas, tapi i manage to b confident selepas tu~ kih3...selepas grup kami membentang, turn grup dorang c Rizal lagi membentang, yg sy kelucuan, dengan tida semena2 dia tiba2 menyanyi lagu Kemboja yg berjudul "APOi2" yg langsung tiada kaitan dgn tajuk pembentangan dorang iaitu "Pencemaran Alam"~ muakakaka~

hmm sy sempat lagi mekirayou sebelum pg kelas....biasa la ba ni ektibiti yg men-snap2 gambar sdn.bhd kan? banyak pun urg buat bgini tu kan??? ngakakak~ (kaver2 kunun) ;p .....sy mo minta tulung c epie gambr bah ni, tapi dia masih kegeruk dengan penuh keimanan sy nampak....jadi, untuk tida mengganggu kehidupan sesiapa, maka dengan itu, ini lah kejadian sy yg bangun awal d subuh hari demi microteaching tadi pagi, hihihi :D

sy singaja meng-kici-kan saiz ini gambr2, supaya x ktara kekuturan tu cermin yg ntah apa2 ja yg malakat d permukaan dia....ahaha