CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

March 26, 2010

Kenyang perut susa hati +_+

hm mentang2 teda asgmt suda, trus sy kuat makan owh....hedeiii...camana ni mo kuruss??lemaks2 degil semakin maju dan berkembang pesat T_T hok3

hmmm...siok tul ni lepas teda asgmt....hihi..owh, ada lae pula 'asgmt' sy....yg mo study tu buku memandu.ari 1 sy pg test, hurmmm kalo gagal...trbang lagi la $$$$ sy ni....heiyeee...

emm yg dulu first2 pg ceramah memandu, kana suru pakai bju berkolar bh kan, time tu la bru sy sedar sy ada 1 ja baju berkolar (itu pun yg setaraf tu lap kaki suda ni lusuh dia) eneiii.....trus yg kemarinnn sy p membeli-beli kunun baju berkolar ni, jadi skrg sy ada 4 helai suda dih bju brkolar...kui3...terbangg lagi $$$$$ +_+

hmmm x sabar sy mo krja owh ni, kalo masih student gini nga, mcm setiap sen duit yg keluar, sy terasaaa btul dia te-kurang....huk2

deii.......(suda knyang trus melayang2 bh kenen pikiran) kih3...emm sy p mandi lu laini. kui3~~ suda mandi taadi tpi m0 mandi lagii....coz panassssssssssssssssss tul2 ni....sikijap ja tus bepeluh. haihhhh...kin abis sabun ja +_+ muahahaha

March 21, 2010

+_+

my biggest turn off to a person: When dey're too ego. BIG EGO. terang2 bersalah, ksi skit hati org, trus tb2 mcm dia pula yg mo sakit hati....tebalik pula tiba2 ni situasi~hmphh apa2 ja la...masing2 kehidupan, asal ko gembira, ko rasa pa yg ko buat tu betul, teruskan sja.~the end~
(namaw lae cakap + fkr pasal ni aftr diS, buang masa, buang karan, & membazir bihis)
LOVE THE PEOPLE WHO TREAT ME RIGHT
FORGIVE......AND FORGET THE ONES WHO DON'T.

Golden Rule



March 19, 2010

rhetoric

in dis world u are one of two types of people: a person who speaks their mind, or a person dat holds their tongue.
slma ni, prinsip ni la yg mengawal emosi sy bila bdpn sama org 'gitu' (kdg2 emosihh bejaya d kawal, pnh juga la x berjaya): when you argue with an idiot, der're are two idiots arguing.
mmg teda manusia yg sempurna, tapi tolonggglah please, think cook-cook sebelum cakap apa2 sama org len. kalo betul x apa..(tapi kalo betul pun, perlu kah mo cakap? apa faedah mo cakap2 sesuatu yg menyakitkan hati rang len??)
memang sy pun bukan la baguSsss btul, tpi sy yakin sy x pnh cakap bgtu & x akan.
banyakkk lagi sy mo cakap nih tapi...bikin tambh dosa sy sja. huwhhhhhhhh~ kalo ikutkan hati.........$#%$%&$#!

thanks bloggie.....
i'm a bit relieved...

RAMBUT IDAMAN SY


SY MO KSI PANJANGG RAMBUT TRUS BUAT GINI :::: ngih ngih ngihhhh
tapi sy mo kasi rawCx sket dari ni~ muAhahAha
(kunun la)...kuh3.... xD

gud luck t0 my hair ;D

March 18, 2010

post di pukul 6.51 am

sy rest2 kijap kunun nih sambil mem-blogging. hihi.sy pnt, pening, sakit pinggang, sakit toruntud, sakit lutut, semuaa sakit...sbb sepanjang hari dudukkkk depan laptop, dengan buku2/krtas2 behamburan d tikar tempat sy buat asgmt. sy mo tdr tapi, mcm sy x sng hati tdr selagihhhh tida siap nih proposal.. semalam sy tdr sampai temimpi-mimpi muka dr. Badriyah (lecturer untuk ni proposal)hmmm apa bulie buat....mo mengeluh punnnnnnn......teda gunayg penting skrg,,,,,sy mo kasi siapppp cepat2 nih proposal, pastu sy 'balas dendam' nanti, kalo suda siap ni proposal, trusss sy tdr 25 jam x mo bangun2. muaHAhhaha!

emm masa rehat telah tamat, cik binut. sila kembali ke dunia nyata..... +_+

baiklah, selamat tinggal belogg kuhh....pray 4 me, supaya x ketutok time buat asgmt..
GAMBATTTEEEEEHHHH!!! (samangat kunun tapi yg layuuu suda mata nih) semua pasal dr.bad lainih. ngeRrrr!**dia ceriwitt betul bh dalam hal ehwal proposal nih. heihh.."msti bgini, msti bgtu, x bulie mcm ni, x bulie mcm tu"....etc etcc *sigh*gud thing=sy jadi lebih berusaha utk buat proposal yg manthepstida-berapa-gud-thing=jrwt batu makin berbatuh-batuhhhh d wajah kuhh inihhh! nguhuhuk T_T

March 15, 2010

MEMORABLE CHRISTMAS


krismas tahun lalu sy brkrismas d SIB Paka 1. haha dengan itu, sy buat pertama kali nya menyanyi d depan. wagaggaagagaa. coz sy ada ber-nazar bah yg thn lalu......jadi, nazar mesti d tunaikan kan...

sy bernazar, utk p menyanyi depan jemaat / gereja kunun....sy ingat sinang ja ni mo p menyanyi2 d depan....skali...edei...opusakan paru2 sy time menyanyi..

sy malu bei sbb sora sy nda smart gia (tapi, Tuhan tingu hati bah kan, yang penting, sy menyanyi ni lagu, ikhlas untuk Tuhan) ngeee ....

tapi ke-neves-an sy mimang tahap gaban owh masa tu....sampai te-sumbang2, napas tunggang tebalik, pitching eksiden, sama sy x afal lirik.

hadeii...sy tingu2 dih gia lirik sambil menyanyihhh.......
"mana dih gia dapat ambi feel kalo begituhh" (dia bilang ninik sy) kakakkka**

urmmm....yg ni kenen separuh vidiu sy pg bernyanyihh....kikiki...separuh ja lah..sy cut yg d ujung2 coz nanti kamu sakit telinga dingar lama2....hahah~ bah kalo ada yang kana tinggi darah ka dugal ka lepas tinguk ni vidiu yang mimang sumbanggg barabissss, sy x tanggung aaa....ahaha

....baiklah ledis and jentelmen, seblum kamu meninguk ni vid, kasi pause dulu ni lagu yg sedang 'menyanyi' d blog sy....kih3....be-langgar2 nanti saun mereka...ohya, sama kasi low volume ni vid, coz telampau kuat sound dia...kui3....(**kunun, yang mauuuuuuuuu juga kastaw..) akakakaa

*and sorry coz low quality ni vid..

(FYi, budak2 yang tulung rakam ni....paham2 la hasil rakaman dia) kih3 ~bikin pening biji mata tinguk ni...

video


bah, pg jumpa doktor kepada yang kana heart attack lepas dingar sy men-SUMBANG-kan lagu.
harharrr

~hmm selepas yg sy ni, drg c girol & adik dia, c bian lae menyanyi, siok owh, coz lagu2 yg drg nyanyi tu drg cipta sendiri...THUMBS UP! dey're talented =) !

with sebahagian jemaat Paka 1...hehe

~thx 4 reading :p God Bless.

March 11, 2010

BLA...BLA...BLA-ing

hi........so long didn't update this page..(kunun yg baru 2,3 hari ja pun)
hmm tadi baru ja p hantar asgmt ulasan jurnal sist.undang2..(ada peristiwa berlaku ~paling bikin panas utk semester ni) **nanti bila hati sy sejuk2 suda, baru lah sy cerita aar**(walopun teda yg minta cerita) akaka. kalo sy cerita sekarang....time masih kpanas2 nie....hmm....tekerual meti segala ayat2 emo yg bulie mengguris, mengedut, mengkiriw dan mengendul perasaan insan2 yg berkenaan...x pa lah kaye dia tu.....uhuhu......tpi mimangg sy aratannn btul o gaya urg yg begitu....suka2 hati ja ni mo buat apa yg drg ska. kalo markah indvdu tepa. ini ?? efek suma member grup jga. (nah TER-mengumpat suda ni) tpi sy btul2 gerigitan!!! eeee

oleh itu, moral of the story (walopun belum lagi sy kasi story2 apa story yg berlaku, dan tepayah la story2 kaye tu, tmbh dusa sy ja) sem depan pandai2 nende tih det memili group momonsoi'd esaimen. (****turus mimboros dusun kenen, yg katara nih mengumpat) kih3

~yeaa tinggal 2 lagi asgmt. sej islam grup + proposal indvdu~ ;D **but ekcueli, m not really happy for it. bkoz seriously my daily routines are 'tunggang langgang' rite now. dunno why.

urm..on saturday (or sunday) will be KPP test, tapi sy blm abis study tu buku......haiyaa....
n for now, how i wish i could be at home!........banyak owh ektibiti2 sy d ruma yg ku rinduihh...p memancing sma c ninik...n so on..but...hurffffh...i'm here right now, at UPSI, RUMAH NO.8..in my room. blogging dis. and.....here i am..to continue my duty, as...A STUDENT. huhh

March 9, 2010

SAJA-SAJA~~~hehe

mungkin pnh suda kamu tebaca nih....tapi biarrrr....baca lagiiiii! capattttt!! har3~~ x ba.......
bah, yg suda pnh baca, tosahhh la ba p baca....ni utk yg tia pnh tebaca...(**berapa banyak ''tebaca'' juga sy nih) kui3..

mari lah bah kita baca sama2.... (yg mo paksaaa juga kunun ni) akakaa

1. Tersebutlah kisah ni dua urang hantu. Durang ni baru bejumpa pastu drg becerita2 la....sepanjang drg becerita2....c Hantu B berabisss menggigil/begagarr...Hantu A pun heran...
"napa juga ko ni??? ko begagarrr kesjukan??"
"Oh tida ba..cara sy mati dulu sandih ni..sy mati dalam aisbok...sejuk!!" Jawab si Hantu B sambil begagar2.
"Ooo..kesian... sy pula dulu mati sebab heart attack..telampau kepenatan mungkin sy tu." dia bilang si Hantu A.
"Duiii napa juga koinda p buat operesyen? mgkin ko masi idup nih kalo ko rawat awal2" Balas c Hantu B.
"sy x sempat kna operate ba, sy mati d tempat kejadian juga nih....haihh..." jawab Hantu A sayu.
"Ceritala ba sikit..Sambil-sambil kita lepak2 nih.."
"gini ba, dulu, sy syak bini sy ada lelaki simpanan.......satu ari nih, sy plan2 la mo perangkap durang ni....sy pura2 p kerja, tapi sebenarnya sy tunggu timing durang ber-ehem2"
"jadi, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.
"huhu....itu la yg sandih....sy x dapat tgkap durang....sy nampak juga ada kasut lelaki lain d luar, tapi sy tinguk d bilik, sy nampak bini sy satu rang ja...sy berabis tanya bini sy kasut sepa tu? tapi dia diammmm ja, x menjawap....sy lari2 pusing keliling ruma cari tu lelaki tapi.....huh... sy x sangka pula sy tiba2 mati kana heart attack time pusing2 keliling ruma...."Hantu A mengakhiri cerita dia dengan sedihh.
Hantu B terdiam mendingar cerita si Hantu A. Selepas beberapa ketika, si Hantu B bersuara,
"Kenapa ko tida check dalam aisbok? Kalau kau check situ, misti kita dua masih idup..."

kuikuikuii~


* * *


2. Ada dua orang gila yang sedang becerita2 di rumah sakit jiwa.
Orang gila 1 : ( sambil naik atas meja ) "Ko tau ka?"
Orang gila 2 : "Tau apa?"
Orang gila 1 : "Sy ni sebenarnya matahari ( sambil angkat tangan dia tinggi-tinggi ) tinguk lah terang ni dunia sebab sy ada!"
Orang gila 2 : ( dalam hati ) "Uiiii betamba2 gila suda mungkin dia ni, sy msti sitau doktor ni... "
Sambil berlari tu orang gila 2 pg bilik doktor & kasi cerita apa yang berlaku:
Orang gila 2 : "Doktor! Doktor!!, kawan saya tu mcm betamba2 suda gila dia."
Doktor : "Kenapa?"
Orang gila 2 : "Astaga.. doktor, dia p naik atas meja sambil angkat tangan, dia cakap yg dia tu sebenarnya matahari, dunia ini terang sebab dia ada"
Doktor : "Kalau begitu suru la kawan kamu tu turun."
Orang gila 2 : "Jangan doktor! nanti kalau dia turun gelap la ni dunia..."
Doktor : "???"


* * *


3. Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhanabesar, di atas katil....... sepasang suami isteri yang suda lanjutusia baru mo masuk tidur.
Suami dia mula mengantuk suda tapi isteri dia tiba2 terbangkit perasaan ehem2 pada malam itu....
Si isteri bersuara,"Dulu-dulu tu..... abang selalu pgang tangan saya bila kita baru maw tidr." (ber'abang'2 kunun--tirip2 semenanjung laini)
Suami dia dengan separuh sedar, pg memigang skijap la tangan isteri dia, pas tu dia tdr balik.
Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi,
"Kemudian tu.... abang selalu cium saya. hehe"
Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan mencium pipi si isteri.
Lepas tu si suami sambung tidur balik.
Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi,
"Kemudian tu.... abang selalu gigit-gigit leher saya.......hihiikk~" (nada gete kunun)
Tiba2, si suami mendengus marah dan geram, melontar selimutnya dan bangun dari katil.
Si isteri bertanya, "Dalinggg!, ko mo p mana pula ni?"
Dengan marah si suami menjawab,"Mo p ambi gigi la ni!!!"


* * *


4. Ada ni 1 pasangan suami isteri....Pada 1 pagi si isteri bangun and dia pukul kepala suami dia yg sedang makan sarapan pagi...Laki dia tanya "napa pula ko tiba2 pukul sy?"Si isteri jawab, "td sy nampak 1 keping kertas ada tulis nama Betty dalam poket seluar ko"Laki jawab "ala, kan aritu sy ada pg d ladang kuda, Betty tu nama kuda terbaik di sana"Jadi diam la diurang ni, nda la begaduh....Bisuknya, si isteri ni pukul lagi kepala suami dia yg juga sedang mkn sarapan pagi.Laki dia tanya lagi "napa lagi ko pukul2 sy ni?"Si isteri jawab, "pigi sambut telepon, kau punya kuda kol."


* * *


5. Empat orang bakal bapa sedang menunggu di bilik menunggu di hospital sementara isteri dorang masing-masing sedang berjuang untuk melahirkan anak.
Kemudian keluar jururawat dan memberitahu kepada bapa pertama, "Tahniah, kamu sekarang telah menjadi bapa kepada kembar dua!". "Mungkin satu kebetulan" kata bapa pertama. " Saya kerja di Menara Berkembar Petronas"
Kemudian keluar pula jururawat lain dan memberitahu kepada bapa kedua, "Tahniah! ko dapat anak kembar tiga!" "Wooow!, mungkin satu kebetulan" jawab bapa kedua."Saya kerja di 3M Corporation"
Keluar pula jururawat lain dan memberitahu bapa ketiga,"Congratulation! isteri you dapat kembar empat" "Alhamdulillah! Mungkin juga satu kebetulan". Saya kerja di Four Season Hotel!"
Pada masa ini bapa yang ke empat kelihatan amat tidak menentu dan gelisah. Kesemua bapa2 yang menunggu pun bertanya, "Kenapa ko telampau risau ni??" Jawab bapa keempat, "Saya bekerja di Seven-Eleven.


* * *


6. ISDN - It Still Does Nothing
APPLE - Arrogance Produces Profit-Losing Entity
WWW - World Wide Wait
DOS - Defunct Operating System
IBM - I Blame Microsoft
MACINTOSH - Most Applications Crash; If Not, The Operating System Hangs
PENTIUM - Produces Erroneous Numbers Through Incorrect Understanding of Mathematics
AMIGA - A Merely Insignificant Game Addiction
MIPS - Meaningless Indication of Processor Speed
WINDOWS - Will Install Needless Data On Whole System
MICROSOFT - Most Intelligent Customers Realize Our Software Only Fools Teenagers


* * *


7. Majikan : Kamu di pecat!Pekerja : Tapi saya tidak melakukan apa-apa!!Majikan : Itu lah sebabnya mengapa kamu di pecat.

ngekekeke :p

March 6, 2010

TEDA-TEDA~

makin P A N A S btul dunia skrg owh....d FB pun x abis2 semua urg mengeluh kepanasan...sy pun..edeii...mcm x sanggup sy mo p mana2....d bilik pun panas, apa lagi d luar ruma...bulie2 kana sunburn nie walopun beberapa minit ja keluar p membeli...hewhew...

umm..skrg nie mcm sy te-lebih tidur owh sy rasa....akcueli sy mcm kurang tidur, tapi bila sy tdr, trus x sedar diri tetidur sampai petang....(hmm sy x pandai mo ksi terang mcmana, tapi mcm tu lah kejadian yg menimpa sy sejak akhir2 inihh..) sy tdr dalam pukul 6 pagi (buat esaimen kenen smpai pkul 6pg ~tapi x pandai siap2) *mengalahkan masa tdur pelajar cemerlang nie....har3...pastu sy bangun mo tengahariii suda.....then bila suda bangun, beberapa jam lepas tu, rasa mengantukkkkkkkkkkk lagi balik, tus sy p tdr lagi, skali bangun punya bangun.....mo dakat pukul 7pm suda aa +_+ heiyeerr....teruk nie bgini sy rasa....trus bila wktu malam.....mana dapat tdr suda kan....*telampau over-tidur yg ptg....nah, sana la, berulang2 nie kejadian setiap hari....(mmm x tau la kamu paham ka x nie) huahuahua~ cam bingung2 sy menaip nie. (baru bangun) kakaka~~

tapi, bila sy mem-positip-tingking-kan nie kejadian yg melanda diri sy......yg bagus nya bila sy lambat bangun (yg mo tengahari suda sy tebangun kan) sy dapat jimat duit makan, bcos tepayah sy brekpes.....har2...makan tghri n malam ja....ngih3....kdg2.....sy x makan tghari juga nie, sbb bila baru bangun tu, mcm tida pula rasa lapar...nah, dengan itu, waktu malam ja la sllu sy makan....ngehehe ^___^ yeaa! (yaiii, bangga kunun nie) +_+
heee tapi siriusly, sy x ska bh kaye nie lambat2 bangun....sbb bila mo tengaharihhh suda sy bangun.....tus rasa pening2 nie.....mcm x cukup hoksigen d hutak...tuu la bila mo petang2 suda, otometik rasa mengantuk balik.....haiyaa....mcmana nie...??? masalah nya, sy x dapat tdr malam.... hmmmm ukah po dih.......sy p masak2 dulu la ni. lapar suda sy....hew2~
k, astalavistaaa bloGz ! muahhxx~

March 4, 2010

M I S E R Y

well..im in a miserable state rite now... yea, life is currently not sparky n shiny, its dull, BOWRINK n filled wif DREAD +_+

HISTORY. i am historian. Damn, dis course is bloody hard. Seriously. The concepts aren't dat bad....the problem is dat the story of history is so obtuse its ridiculous (mungkin sbb sy jenis yg lambat pick up ni) arggg..susah owh...mcm sy mo p mati ja buat asgmt2 subjek major ni. paling sy x suka buat NOTA KAKI..disiS my 3rd year, 2nd semester of 2009/2010, its living hell n i got dumbos as segelintir of my lecturer to worsen the condition..urghh.....i just hope to pass all my courses n get my butt off 4 a holy2-days. my dear blog, dis gonna be a long rant i knew, but wat to do? no other place to let out sum wind xcept 4 u my dear blog...kui3

.......if i reflect2 nga, i'm sooooOOO not motivated to go to classes. I mean, i used to like attending lectures n b inspired n learn new things. Sadly, all i ever got were babbling humans mumbling stuff to themselves. Kudos to some of my gud lecturers, but as 4 the rest....i'm speechless. uhuhu... (i sound a little depressed here, well, maybe its the stress dat's getting to me)

hmmm... im in the midst of minggu menghantar esaimen rite now, n i dont like it +_+ isk2....tambah2 lagi bila jadual exam suda keluar...astagaaa....ntah sepa la yg telampau BIJAKKKK buat tu jadual exam...jadual yg mo ksi mati anak urang ja tu....tinguk arrr....ni jadual....setiap hari ada paper, pagi petang lagi tu, PAPER MAJOR + MINOR lagi tuu!!!!...oh my, oh myyy...matai la...mcmana mo study ni......amaaa!!!! T_T


DEAR GOD, please help me....my xm schedule is screwed up and im doomed to death if You dont help me

0.(T_T).0
Gimme strength!!!!

gammbateeehh!! (to myself)

AMEN! 0.(>_<).0

byk lagi asgmt sy blum siap owh ni....sej islam, sistm undang2, proposal, study kpp....deii laporan urusetia lae mo ksi siap....astagaa....sy naaukk/mabuk esaimen suda ni...temunta-munta darah suda ni mo bepikir segala-gala....susah nyaa !

March 2, 2010

i miss u blog ^^

hello dear blog, i've missed u so terribly much n so tudae i'll lavish u wif a lot of words n sentences....now, let us begin, shall we?? ;p

last week mmg biziiiii gila2 btul...tapi thanx God, semua suda berakhir....Karnival Perkampungan Malaysia (student borneo inter-u) sudah abis yg malam ahad (28hb2010) overall...wat can i say bout dis programme...(dari awal pengurusan sampai abis)...hmm~ it was certainly not a pleasant 'journey' but it was rewarding in its own way...i learn more about people n who dey are....well, i guess its a gud thing. CheerSSs~

skrg ni sy d lebry, kunun2 p cari bahan asgmt....arggg! tapi sy trus teda mud bila nampak semua bahan rujukan dalam BI +_+ malas sy mo translate2 lagi semua ni..adeiiiii........

sedang sy mencari-cari bahan rujukan tadi , tiba2 sy dapat sms dari c epie (my r0omate):

EPIE: nut, sa dgr ada bunyi anak kucing dalam bilik kita, skali sy cari, dorang sana dalam k0tak printer k0..tapi suda sy kasi kuar.

arggg! sy mmg minat kucing (dan anjing) tapi sy tida suka bila tu kucing p mengganggu privacy sy n dia buat mcm bilik sendiri ja ni balik kami~~huahuahua~~~

...cisss, dulu c Barra (mama kucing) dia pg masuk d almari kain sy, nasip lagi c epie yg nampak, sbb sy pun tida perasan ni dia masuk sana....edeiii....trus penuh buluuu kucinggg ja melakat d baju2 kurung sy -_- ....heeeee silaka

hmmm okeh la, sy jalan dulu la kenen ni p kelas....hewhewhew (--,)
adi0SsssH !