CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

June 13, 2010

the wedding

slmt pngntin baru to my cuzzie, evelyn justin & her husband, balcer duisan. may God bless both of u^^

video

i took dis video ;D

disiS one of my favourite part kalo ada urg kawin. sy ska tgk time tu pngtin prmpuan kna bawa masuk dalam church n semua org bediri n tinguk dia bjalan.

time ada wedding2 gini, baru dapat jumpa relatives yg lgsung sy x knal2 sblm ni. kalo ada yg sy knal pun kan.....tida be-besa ni...mcm janggal ja mo bcrta.. haha.

here's some of da pics yesterday , 12 JUne 2010 =]


...siok ni bejumpa saudara2 ;D hehe. nga x brapa siuk pla ni kalo besaudara2 pun x be-biasa kan..hurmm =]

June 5, 2010

KES PEMBUNUHAN !!

**sy ingat malam ni sy mo tdr awal. tapi ada mission impossible pula tadi secara tiba2. haha. tadi sy dgr d rumah nenek mcm ada bising2 & huru hara yang sedang berlaku. sy pun tergerak la kunun mo p sana....p tinguk apa ka yang sedang berlaku...kekeke

sy sampai d rumah nenek....rupanya c nenek & uncle dimin sedang memburu seekur tikus. drg saspek ni tikus laini yang slalu pg gigit tu karung padi. c nenek bilang tu tikus besarrrr, sampai kan itu kucing x berani p bubut/tangkap. haisss -_- kusing teda guna btul drg c suniang & gian. memalukan golongan kucing btul.

sy sampai ja sana rumah c nenek, tiba2 tu tikus limps d dekat kaki sy. sy pn apa lagiiii (panik truSs coz tekajut tu tikus tiba2 muncul)...sy trus ambi tu parang, n pukul kpla tu tikus sekuat hati. nahh keteh gia ko sana enchek tikus. beberapa saat pas sy pukul, trus ada darah keluar dari telinga dia. huhu. sy tidak sangka sy akan bertindak drastik seperti itu xD

sementara sy menangkap/membunuh sang tikus tersebut.....kamu tingu la perangai tu kucing dalam gambar. patutnya menangkap tikus ni kerja drg bah. edeiii. haha. drg bercengkerama pula ni. bukan mo p menangkap tikus. -_-

5 june 2010 dalam sejarah: sy telah berjaya membunuh tikus yg bersize XL. kih3.
k la, adehh sy mengantuk suda ni btul2. bahh jumpa lagiiii. haha. tataa

berfoya-foya di KK with mama+bapa+uncle dimin ;D

okhayy3....kawan2 bloggers ku yang teRlimpas or pura2 teR-melimpas (termasuklah yg langsung teda tepikir pun mo p limpas2. haha), ni kali sy mo crta pasal peristiwa 4hbJune2010 (JUmaat). ekceli bukan sekadar berfoya2, tapi...ada urusan d kk time tu....lepas siap urusan....baru kami mem-foya2 kan diri. hihie^^

kih2~ time tu.....kami nda makan d kdai makan...kami bawa makanan dari rumah..... kami makan d pantai........siukk ;D

wajah2 kelaparan. haha

muka2 lopung kekenyangan xD ngakaka


ngehngehngeh^_~v peACee....!!


wajah panansawa yg min-spek2. haha.

credit to mama yg tulung sy gambar tunaa candid sy bejalan (skali sy cek semua gambar2, ada pla c mama gambar sy tnpa sy sdar).haha. mcm kurus sikit pla sy dalam tu gambar (pada pandangan mata sy la) akakkaka.

yang pic patung warna pink tu.....sy curi2 snap sana 1borneo..... sy jatuh hati sama ni patung....ada cop simbol love2 sana badan dia....hihi, tapi harga dia beratus2 ar, gilaa la. besaaaaaaaaaaaar btul tu patung......msti siuk tu mo peluk time tidur....nanti la, sy suda krja baru dapat beli patung gtu. buat masa skrg, hanya mampu bermimpih sja. tapi jadi kenyataan juga tu nnti. ngehngehngeh