CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

March 19, 2010

rhetoric

in dis world u are one of two types of people: a person who speaks their mind, or a person dat holds their tongue.
slma ni, prinsip ni la yg mengawal emosi sy bila bdpn sama org 'gitu' (kdg2 emosihh bejaya d kawal, pnh juga la x berjaya): when you argue with an idiot, der're are two idiots arguing.
mmg teda manusia yg sempurna, tapi tolonggglah please, think cook-cook sebelum cakap apa2 sama org len. kalo betul x apa..(tapi kalo betul pun, perlu kah mo cakap? apa faedah mo cakap2 sesuatu yg menyakitkan hati rang len??)
memang sy pun bukan la baguSsss btul, tpi sy yakin sy x pnh cakap bgtu & x akan.
banyakkk lagi sy mo cakap nih tapi...bikin tambh dosa sy sja. huwhhhhhhhh~ kalo ikutkan hati.........$#%$%&$#!

thanks bloggie.....
i'm a bit relieved...

4 comments:

Joie De Vivre (Janson JR) said...

sa tus takut mo kumin o...nti kna ckp busy-body huk3...

sa bca dr jauh ja la..(jd ini bkn kumin kainih?kahkahkah)

e'na binut said...

muakakakak dun worihh begiahh ka d turang puti...sila busy2 kan body anda sepuas hati....ngakakkak ;p

kah3..ya bukan kumin tuh, tapi percubaan mengumin (yg mengkaver kho kunun ni) **sy namaw kasi malu ko ba ;p muakakaak

Joie De Vivre (Janson JR) said...

nguakakak..bkn apha..sa tkut 'etekisan' ko pnya haurah2 yg sdg mndidih2 baituh...kih3

neway, biar la baituh 'urang' tuh... mgkn dia bangga ada mulut ba tuh..(mcm dia ja ada mulut...yg ckp2 suka ati ja psl org len)...kih2.
~~nih mcm ksi tambah ke-emo-an ko nih..huhu

*namaw ksi malu sa knun...hik3
;p

e'na binut said...

muakakkak du'ui gia. buat pa kenen sy kasi tekis2 kho yg teda2 dusah kepada kuh...ish3.. ;p ngekekeke

hmm tu laituh sabar ja la ni. mo tegur dia depan2 pun teda paedah kalo dia rasa yg terbaikkk sudaitu apa yg dia chakap.

terfaxsa melepaskan ke-emosian d beloghh sja dih kaka nih...ngahaha~

kah3...ya ba..
walopun ada 1 kali lagi sy bulie kasi malhu kho nga....nanti2 lah sy guna tu ;p