CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

February 11, 2010

PEOPLE iN MY LiFE: FAMiLY LOVE ♥

HOME~SWEET~HOME
"huduhhh neh ni ruma" --> mungkin ada urg yg cakap mcm ni dalam hati, bila meninguk ruma sy yg 'sweet' ni~ hew2 ~ tapi, bagi sy, ini la ruma yg palingg chanTikkk dalam dunia...walopun zink2 seja yg bertindak sebagai dinding, dan sekaligus bertugas sebagai wall-decoration..harharr~ di kampung kami, sy rasa, ruma kami seja yg palinggg 'pelik' tapi benar....sbb asal ada urg yg te-pigi sini ruma, misti durang ke-hairanan, apaka 'bangunan' yg berada d atas ji-ing / zink kami tersebut....muekekke....hmm x pyh la sy kasi xplain di sini (kunun, sepa juga yang minta explain??) hahah

neway, urg2 yg pernh pg rumah kami, mmg drg tau laitu....kuikuikuiii~ hm nanti kalo suda nde ada krja baru la sy dapat tulung2 kasi upgrade2 sikit tu zink2 sekalian, yg berkurun lama suda, 'dia' masih setia 'melindungi' kami yg menghuni tu ruma.....muehehhe...tapi walau mcmana pun 'muka' ni ruma kami, sy tetap proud to say kpd semua urg, bahawa "ni la ruma sy"...Ini la ruma saya dengan pagar yg unik dan klasik, iaitu made of 3 batang bamb0o yg multifunction. Watak 'Bambu' yg menjadi pagar kami bukan sahaja memagari ruma kami, tapi 'dia' juga bulie d gunakan sebagai sisi-it / galah untuk menjuluk buah pahu. muahahahah


ini view dari beranda belakang ruma sy....ni pemandangan sebelah kanan, yg sebelah kiri rumah kami pula, punnnn ada kulam-kulaman juga...dan ada mini-kebun yg ntah apa2 ja yg kami tanam sana tu...ngekeke.

ni kulam2 semua, kami kurik secara sdn.bhd. iaitu, dengan menggunakan cangkul seja.....believe it or not??? ehehe....ya ba, btul2 ni, guna changkul jerr..har2~ start kana kurik ni kulam2 semua, tym sy masih kici2 lagi....dalam darjah 5 atau 6 gtu la....masa tu, sy pun ada pg tulung cangkul2 juga tauuuu hihih >.<

pernah dulu, sy p trai2 belajar berenang d dalam ni kulam ikan...(p/s --> sampai skrg sy masih x pandai berenang) sy trai2 belajar berenang sdn bhd di dalam ni kulam, tym tingkatan 3 ka kalo sy x silap tu....skali sy keluar dari tu kulam, (lepas suda burink belajar berenang, yg akhirnya tidak pandai-pandai juga. hahaha) banyak ni anak ikan yg mati +_+ maybe, sy ada teinjak tu anak2 ikan sekalian, taim cubaan me-renang-kan diri....atau, durang ke-peningan sbb ada 'ikan besar' sedang belajar berenang d habitat durang. kakaka..RIP kepada 'mereka2' yg terkorban, gara2 segmen "berenang2 bersama E'na d petang hari". har2

muahahahahh~ if only my mum knew dis pic has been uploaded here, surely she'd kick my asS! harhar~ wat can i do? i just think diS pic is cute. hehehehe...sy kasi beli c mama tu spek untuk dia pakai begaya-gaya p mana2 (bagi chan urg tua begaya-gaya kenen skali skala)..ngehe~~ tapi skali nga, bukan pula dia begaya p mana....guess what??? dia pakai pg mongomot / menuai padi pula ...haha~

i am happy to define my parents as my number one most influential people in my life ^_^ i L0ve them s0ooo much~! 'Love', is sumting dat needs to begin from birth, de way we will learn to love is by being held, n told over n over again hw much we are loved...for me, love starts first inside of our ownself n dat starts at the tym of us being loved by de people who raised us =)


we sometimes argue (i guess its normal), but nothing will ever break our special bond..The Lord above has gave me lots of happiness n glee, but the most special thing He did was, make us FAMILY ^____^ we’re not owez tugeder-geder, life sumtimes keeps us apart....but we're never separated, we’re in each other's heart. We've had lots of gud times dat we'll never forget, we've had our troubles, but we owez get thru.

~> the love of a family is life's greatest blesSing, becos those with a loving family are wealthier than those with much money ^__^

~> Call it a clan, call it a network, call it a tribe, call it a family: Whatever you call it, whoever you are, you need one. (JANE HOWARD)

4 comments:

NatureWings said...

Nice! I like the pools! so natural la!

e'na binut said...

hehehe...thanx! mmg penuh dgn kolam2 ja kawasan rumah kami tu^^

NatureWings said...

ada ikan ka tu..?

e'na binut said...

ada! ...ikan tilapia/ikan patin/keli afrika/ikan emas/etc....ehehe...(trus sy ter-hingin mo makan ikan kolam ni +_+ uhuk~)