CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

March 25, 2011

HARI JUMAAT YANG KURENGG~

sorry my bloggie for the lack updates lately T_T kepada yang follow sy, tapi sy belum follow back tu, sabar2 dulu aa.... busy bah sejak akhir2 ni kunun (bizihh mengalahkan pengetua.lol). bnyak mo buat n banyak mo d pikirin... bahan bantu mengajar, buat lesson plan, buat nota edaran, soalan latih tubi, rancangan untuk aktiviti pelajar, tanda buku latihan students, kursus prtolongan cemas pbsm....etc.

biasanya kalau hari jumaat, sy adalah antara makhluk2 Tuhan yang paling happy dan bahagia. sebab hari jumaat menandakan hari sabtu bakal menjelma. muahaha. tapi hari ni sy rasa mo0dyy btul...mcm sy rasa mo maraahhh ja. sy dpt rasa juga wajah sy yg very the poinrodus. iskk. knapa bah gia sy ni??

harap2 lepas pg tgk wayang bisuk, mood jadi neutral balik. bsuk sy sama hausmet sy pg tgk WORLD INVASION. sy terhingin mo pg kboks untuk merelease tension, tapi bila ku lihat sisa2 duit di dompet.... terpaksa ku cancel niat d hati. huahua. ksiannya jadi guru praktikal ni... teda gaji T_T

at first mengajar d sini, sy rasa mcm x blh survive n mcm susah mo membiasakn diri dgn bahasa sini, budaya skolah sini...etc. tapi skrg, bila sudah 2 bulan d sini, i develop loving feelings toward my students and for sure, i will miss them. huhuu

okay thats all for now, i will blog about the 10 day you challenge next time. huhuu. urg len sudaaa habis, sy barrruu bekakai m0 buat. -_-

p/s: dear Saturday, please be fun.

March 19, 2011

KALA


video

browsing2 my folders, suddenly found this. hehe sy prnh upload dulu, tpi ntah d mana sdah tu post :P listen to the lyrics, n please ignore the lousy vocal. huhu

March 17, 2011

DASAR LOGOP !

just now i saw this photo on facebook. sy mengantuk sudah bah ni, but i cudnt help it, sy gagahkan juga biji mata sy untuk post ni. sbb ada satu kejadian sy teingat pasal urg logop. hahah. bukan juga kejadian yg mcmana bah, tapi tiba2 termuncul d ingatan sy. XD

how to start ar... haha. gini ba, uncle sy kerja sebagai security guard d satu kilang papan. itu kilang d depan rumah kami jak. dia kerja sna shift malam (setiap hari dia kerja start jam 6pm-6am).

satu kali tu kan, tiba2 dia call kami d rumah, dalam pukul 4 pagi.

uncle : uii bangun kamu, kol polis, ada urang mati sini depan kilang!

kami semua tekejut la, then kami call polis. tu pulis pun ... edeiii... jam 4am kami kol, dia sampai jam 7am. what the fish.

pastu dengan excitednya kami semua keluar pigi tingu tu urang mati yang terletak d depan kilang. haha. cara dia terbaring / terlimpang 100% macam gaya tuuuuna urang dalam gambar.
kalo d ranau kan, jam 4am tu suhu dia mcm dalam aisbok. bikin bagagar tulang.

kami pg dkat tu urang mati kan, kami try la kasi guyang2 badan dia, edeiii punya kodou / karas mcm ais. kami tingu badan dia, mcm teda suda tanda2 proses pernafasan berlaku (kami pun meng-consider bahawa dia memang suda mati kerana kesejukan). pastu kuat betul bau montoku / alkohol. kami panggil2 lagi tu urang untuk memastikan dia ni suda mati ka tida. (kami panggil: oiiii oiiii bangunnn!)

dalam hati sy : kotoh la ko sana, sepa suru logop tahap pawerenjes sampai x tau suda jalan balik ruma.

d dekat rumah kami tu ada bustop, so kami pun duduk sana sementara tunggu tu sooo called-pulis datang. tunggu punya tunggu (sambil gagaran kesejukan), tiba2 yang pukul 6.30am itu urang beguyang. dia beguyang kasi bagus seluar dia.

i was like .... "what the fudge u son of a biscuit!! napa ko idupppp ????"

kami pun rasa sungguh buduh dan telepon balik tu pulis mengasitau bahawa itu urang mabuk yang kami sangka suda mati, dia suda idup balik. tapi tu pulis yg sambut telepon, dia bilang pasukan durang on the way suda pg d tempat kejadian.

huhh... terpaksa juga kami tunggu smpai polis datang, (iaitu pada pukul 7am). bila tu pulis sampai, drg pn pg siasat tu urg mabuk, pastu tu urg mabuk kana marah sbb dianggap telah mengganggu ketenteraman awam. (dia pg limpang2 d tgh jalan gia)

kami balik rumah, pastu sambung tidur balik. dalam keadaan yang x tau sama ada mo ketawa ka mo marah.


huahua. sekian, terima kasih kepada yang terbaca ni serita yang teda2. hahhaha

p/s: sy anti-logop :P

DAY 3 : THREE FILMS


hey bloggie! adeei sy terskip 1 hari owh.... blame the broadband! grhhh. line mcm siput.
+_+ online d fb pun tpksa guna that [via celcom sms] thingy. huhh. dapat view profile tapi lambat loading, pics, vids, comments, & mo kasi LIKE status or komen urg pun sonto'un btul. bunguk kan.. the line is killing me. bloody lame!

ok3 just 4get it. lumrah broadband~ (or maybe the web/internet yg bermasalah ni, coz d fb bnyak urg komplen).. bukan sy seja laini yg merasai ke-siput-an internet kan. huhuu. ok now tanpa membuang bihis, lets continue this 'challenge' kekeke.


1st film / movie: WINDSTRUCK

ini lahh first movie yg berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilangnya membuat diri ku yang rock n roll ini ter-menangis. hahah. masa tu sy tingkatan 3 (if i'm not mistaken). and time tu bapa sy baru beli vcd player. kakaka. ini la first movie yg sy tingu dengan menggunakan vcd player. sblum bapa sy beli tu vcd player kan, kami tingu film/movie guna yg video player tu, .. yg pita video tu bah..(sila tingu gambar d bawah) yg basarrrr, berbentuk empat segi, dia punya video case femes tu untuk digunakan sebagai tempat pensel. muahaha. okeh sepa2 yg tida knal ni benda, nama saintifik dia VHS (sy x tau VHS tu apa nama penuh dia, kamu google ja la kalo kamu berminat mo tau ar) ekkeke.

siok mau guna ni jadi tempat pensel, luas dalam dia then bulie dihias2, kalo kami dulu, kami taru gambar artis keminatan kenen. hahaha. time tu sy jiwang2 lgi gia (smpai skrg pun masih jiwang juga kaye sikit2 wakaka), gambar c siti nurhalijah sama gambar tomok meti kopio sy p lakat. hahhahaha

okeh, next...


2nd film/ movie : CHOCOLATE (THAi MOViE)

ok sblum sy kasi terus mengexplain, sy mo kasi umum bahawa sy memang peminat cerita yg belawan2 n bekungfu2 (walopun teda yg tanya) hahahh. hmm dari banyak2 action films/movies yg pernah sy tingu, sy pilih yang ini. sy x tau napa sy obses sama ni cerita. smart bah cara dia belawan, sharp pergerakn dia. plus, perempuan kn starring dia :P muahaha. tapi yg menarik hati sy pasal ni movie, ialah.... mama ni prmpuan sangat hot n cantik. tapi anak dia (ni perempuan yg dalam gambar) ada masalah perkembangan otak dia sejak lahir. tapi dia cepat follow pergerakan orang yg dia nampak. pastu dia belajar martial arts melalui movie2 n dalam game. hmm kalo kamu mau tau dgn lebih lanjut, silakan google sinopsis dia arr. XD. (p/s: 18sx n 18sg) budak2 nda bulie tingu.



3rd: FILMs/MOVIEs PASAL HANJiNG
yang ni sy pandai2 ja kasi jadi 3 in 1. huahua. sy x tau mana satu sy mau pilih untuk taru d sini. sy combine semua ja. coz semua ni movie pasal anjing yang telah berjaya membuatkan mata sy bongkung (swollen eyes) tahap kronik sampai sy nda pg kuliah. hahhaa

1. A Tale of Mari and Three Puppies
2. Hachiko: A Dog's Story
3. Hearty Paws

p/s: seriously berkotak2 tau tisu sy habis time tingu ni.
(curse my love for doggies T_T for making me cry smpai sakit paru2)
* * *

okayyy selesaiiii untuk day 3.... hehehe... harap2 bsuk line ok. huhu... upss.. lupaa... bsuk sy p KL... hmm kalo x penat, sy akan berusaha mem-blogging-kan diri (walopun bukan juga ada yg pg baca). kakaka. okkiesss..... awayyy from keyboard~~

March 14, 2011

DAY 2 : TWO SONGS

1ST SONG : What Are Words by Chris Medina.


the lyrics n the way he sing this song couldnt have been any better. i love u Chris Medina. u've won million hearts. tapi bukan sama tunang/kekasih ja kita spatutnya buat gini. paling utama, sama parents + family kita .

i was in tears listening to this. God bless u Chris, n ur sweet angel, Juliana.. God is the great healer... FAITH, LOVE & HOPE...this is one of the most inspiring song i've ever heard.


2ND SONG : Satu Hal Yang Ku Rindu (LAGU ROHANI CHRISTIAN)


i just love this song. its beautiful.. the lyrics + melody.....
this song touches my heart everytime i listen to it..

DAY 1 : ONE PICTURE OF URSELF


okay lets start this 'challenge' thingy ^^


i picked up this photo bcos everytime i look at it, it reminds me of my mum's birthday.. haha. i dunno why is that. owh ya, mgkin sebab sy guna ni gambar time buat video birthday mama sy. kekeke. heres the video (uploaded on my facebook). oopps crappp ... i forgot... due to my privacy setting, only friends of friends can see that. hmm.. nevermind lah kan. coz it is not the video that matter here..huehuehue.



10 DAY YOU CHALLENGE


ehemm ehemmm.... (sakit kerongkong sy lepas makan megi) haha. okeh2.. hari ni, sy kna tag oleh Mrs. MyGamanBorneo, tengkiu sbb sudi tag sy ^^ hehehe. selama sy berblogging ni, ni la first time sy kna tag untuk challenge yg begini ni... bila sy tingu2, mcm siok ni mo join... heheh.

btw, bila sy baca post pasal challenge ni, sy baru perasan peraturan dia, msti mo tag 10 org blogger lain. hmm i think i'm gonna skip that rule... hehe. i'll do this just for fun, and not as a challenge... :D well, at least i have sumting to blog for these 10 days ahead kan.. coz sy sllu teda idea bah apa mo post ni... so... thanks mrs.mygamanborneo... i loikeee this! lain kali tag lagi arr. kekeke.

March 13, 2011

BERAPA GAJI YDPA??




tiba2 sy tertanya2 berapa sebenarnya gaji Yang di-Pertuan Agong (YDPA) ??
Perdana Menteri ??*_*
(yg ktara btul ni teda krja lain) XD *tapi pengetahuan am bah nii* ~huehue

well, kalo ada pa2 hal yg kita mau tau, tapi kita tida tau.... tanya lah kepada yang pakar.... iaitu enchek google yang sedia berkhidmat 24 hours~ kakaka

gugel punya gugel..... sy tejumpa satu blog yg betul2 telah menjawab segala pers0alan ku. kih3. credits to fahmiadilah.blogspot.com. okeh yang maklumat2 pasal gaji YDPA n the geng ni, semua sy kopi pes dari blog dia. untuk rujukan sndiri begia ... manatau dia tiba2 ubah link blog dia, bekakai nnti sy mencari balik. kuikuikui.

p/s: sy kasi BOLD ayat2 yg sy rasa impoten. kekeke. then pandai2 ja ni sy jadi pengulas x bertauliah.

okiess... lets chekidautt~~


Elaun untuk Agong dan Permaisuri Agong

Ini adalah dibawah Undang-undang Malaysia Akta 269 (Akta Peruntukan Diraja 1982).
Ini budget tahunan untuk Agong. Akan dibayar secara bulanan kepada Agong. Selain dari elaun untuk Agong ni, mereka masih dapat elaun Sultan di negeri masing masing.

1. Privy Purse - RM360,000 (bermakna bulanan adalah RM30,000).
2. Elaun keraian - RM120,000 (bulanan sebanyak RM10,000)
3. Elaun diraja Istana Negara - RM144,000 (bulanan sebanyak RM12,000)

So, total setiap bulan seorang Agong dapat adalah sebanyak RM52,000. (gilaaa lerrr..... pingsan mo kasi abis ni duit) lol

Elaun untuk Permaisuri Agong ialah

1. Privy Purse - RM67,200 (iaitu RM5,600 sebulan).
2. Elaun keraian - RM21,600 (RM1,800 sebulan).

Total sebulan Permaisuri Agong dapat ialah RM7,400 .
(waah gaji bini Agong pun lumayan oo)

Selain daripada tu, setiap tahun Agong dapat lebih RM53 million untuk perbelanjaan istana, sambutan tetamu dan untuk gaji pekerja dia. Breakdown nya adalah seperti berikut

1. Perbelanjaan istana dan sambutan tetamu - RM52,259,100
2. Gaji kakitangan istana - RM1,004,880

Elaun untuk bekas Agong dan bekas Permaisuri Agong

~Bermakna setiap bekas Agong yang tukar setiap 5 tahun tu akan dapat elaun bekas Agong dan bekas Permaisuri Agong. Ini adalah dibawah peruntukan Undang-undang Malaysia Akta 270 (Akta Istana Negara Elaun-elaun Diraja 1982) pindaan 2006.

Dibawah akta ni elaun akan dibayar kepada bekas Agong dan
bekas Permaisuri Agong setiap bulan untuk seumur hidup.

Contoh nya lah kan, macam Sultan Azlan (bekas Agong), selain dari elaun Sultan dia dapat tiap bulan, dia juga dapat elaun bekas Agong.

1. Elaun Diraja Istana Negara untuk bekas Agong - RM15,180 sebulan.
2. Elaun Diraja Istana Negara untuk bekas Permaisuri Agong - RM4,500 sebulan.

Boleh dikatakan kat Malaysia ni kebanyakan Sultan dah pun jadi Agong, just imagine berapa banyak kerajaan belanjakan untuk kesemua bekas-bekas Agong dan bekas-bekas Permaisuri Agong yang masih hidup..
( KAYAAA Owh kan MALAYSIA, guna duit sepa tu ar ?? ) :P

Pencen khas untuk balu Agong

Ini adalah pencen untuk balu Agong. Bermakna kalau Agong tu mangkat semasa dia tengah jadi Agong, so balu dia akan dapat pencen ni. Contohnya pencen khas ni Siti Aishah dapat sebab Sultan Selangor mangkat masa tu dia tengah jadi Agong. Ini adalah di bawah Undang-undang Malaysia Akta 223 (Akta Pencen Khas Raja Permaisuri Agong 1979).

So, ini lah yang Siti Aishah dapat.

1. Pencen seumur hidup - RM4,500 sebulan.
2. Kereta (cukai jalan dan bayaran pendaftaran percuma) atau wang pukal RM250,000 untuk kereta. Juga dapat RM2,590.87 sebulan untuk driver dan maintenance of car.
3. Rumah Kerajaan yang akan disenggara oleh Kerajaan atau wang pukal RM750,000.

Elaun Sultan dan kerabat (contoh Kedah)

Elaun untuk Sultan dan kerabat kat setiap negeri adalah dibawah peruntukan negeri masing-masing. Setiap negeri ada Enakmen Peruntukan Diraja. Ini contoh untuk Kedah. Basically, kat negeri negeri lain pun lebih kurang sama juga amount nya.

1. Elaun Sultan - RM52,600 sebulan.
2. Elaun keraian Sultan = RM15,480

So, setiap bulan Sultan (contoh disini ialah Sultan Kedah) ialah sebanyak RM68,080.

Untuk Sultanah pulak elaunnya adalah

1. Elaun Sultanah - RM12,000 sebulan
2. Elaun peribadi Sultanah - RM2,600 sebulan.

Sebulan Sultanah akan dapat RM14,600.

Elaun lain lain untuk kerabat ialah
Raja Muda - RM13,000
Raja Puan Muda - RM5,200
Tunku Bendahara - RM4,000
Bini Tunku Bendahara - RM1,250
Tunku Temenggung - RM3,500
Isteri Tunku Temenggung - RM900
Tunku Laksamana - RM3,000
Isteri Tunku Laksamana - RM600

Banyak lagi elaun untuk kerabat bergelar.

Selain daripada tu kerabat-kerabat lain pun dapat allowances juga. Contoh macam anak anak Sultan dapat allowace dalam RM1,000 sebulan and kerabat jauh sikit (bukan anak Sultan) dinamakan kerabat kategori 2 juga dapat allowace sebanyak RM500 sebulan.

Gaji dan allowances untuk Perdana Menteri, Menteri dan Ahli Parlimen

Ini semua adalah dibawah Undang-undang Ahli Parlimen (Saraan) pindaan 2005 ...

Gaji untuk Perdana Menteri, Menteri, MP adalah seperti berikut,

Perdana Menteri - RM22,826.65 sebulan
Timbalan Perdana Menteri - RM18,168.15 sebulan
Menteri-menteri Kabinet - RM14,907.20 sebulan.
Timbalan Menteri-menteri Kabinet - RM10, 847.65 sebulan
Setiausaha Parlimen - RM7, 187.40


Ahli Dewan Negara - RM6,508.59
Ahli Dewan Rakyat (ni kira MP lah) - RM4,112.79

So, contohnya macam Najib Razak... Dia adalah Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan dan juga dia adalah MP, so monthly income dia ialah

= RM22,826.65 + RM14,907.20 + RM4,112.79
= RM41,846.64. (peeewittt !!)

Ini formula untuk calculate pencen bekas MP.

Pencen:
1/144 x tempoh perkhidmatan (bulan) x Gaji

Minimum pencen dapat ialah separuh dari gaji MP. Bermakna kalau jadi MP satu penggal pun akan dapat pencen paling sikit pun RM2, 056.40. Lagi lama jadi MP lagi banyak pencen dia akan dapat.

Gratuity:
1/48 x Gaji x 12 x tempoh perkhidmatan (bulan)

* * *


(all images were taken from google)

p/s: hebatkan gaji diurang :P

WSB + SABAHAN BLOGGER hehe

yesterday i joined WSB (WE ARE SABAHAN BLOGGER MANIA) & SABAHAN BLOGGER. at first, i am shy2 to join wsb bcos blog sy nda smart mcm wasabers2 yg lain, ngeh3. ntah apa2 ja yg sy post sini blog ni XD sy seja yg paham kali. hahah. urg len pnya blog bukan alang2 hebats, dan bermutu dgn gaya bahasa n crta2 yg siuk n manteps..

ngaa... dgn perasaan oberkompiden dan pura2 tida tau malu, sy pg join seja dih XD kekeke. i'm now officially a wasaber :P
so, for the record, i want to keep the screenshot here XD hehehe. thanks WSBs for the kind welcome :> *blushing*


MySpace
p/s: EXCITED nampak nama sndiri kna publish d wall WSB . kakaka . XD *mekirayou*

March 12, 2011

CUTI !

yeaah cuti 1 minggu!! muahaha XD
MySpace
aha ahaa i like itttt!! lalalalla~~ HAHA

~msti mo menikmati betul ni cuti... coz bulan april teda cuti langsung! huahua. time cuti2 gini baru laa sy dapat jenguk2 ni blog... kalo time bizi2 tu, kirim salam ja la.... haha.

bsuk hari ahad.... hm smbayang sndiri2 d ruma ja ni.

btw, skrg smua org bckp psl tsunami... mmg bikin risau :( lets pray for the entire universe. ada prediction yg akan ada lagi bencana pada 19march. we cant do anything selain berdoa... coz teda yg dpt kita harapkan selain TUHAN.

yg bikin panas, (sy kapanas tebaca ni komen2 urg d gambar tsunami Jepun) sempat lagi mo bgurau pasal superman, ultraman, doraemon, kamen rider, maria ozawa etc. (mula2 si maria ozawa ni sy nda kanal, tapi lepas sy google, baru sy knal sepa kah beliau -__-)

BUDUH o kamu. begurau pun agak2 la. kambing btul. obviously, bencana yg brlaku skrg (d Jepun) memang slh satu tnda akhir zaman.... kebanyakan manusia skrg kan mcm anggap remeh pasal tuhan2 ni. bila becakap psl Tuhan, ada laitu sora2 sumbang yg mengijik ---> "dess... min-alim2 kunun dia."

kalo sy yg kna ijik gtu, sy kesian o sma tu urg, sbb dia x sdr ka bahawa yg dia ijik tu, bukan sy, tapi dia sdg menghina Tuhan. ~pity u, lepas ko mati, ko mo p mna? haha.
anyway masing2 tanggung dusa bakaye~huhuh

KHAYBOKS !

last week, after PIBG meeting we went to kbox (awel n me).
hahaa so funny oo when i see all the recorded videos (recorded using my not-so-canggih sony ericsson hp --> audio sama video tida selari, audio te-duluan dari video) ~p/s: antam ja la~ haha.

the only thing i hate is my eyes in those videos. ada "light" mcm mata antu... mata sy mmg gtu owh asal kana light camera, trus mcm ada amas2 ni. i really hate it. -_- kami nyanyi semua genre lagu, lagu rock, lagu dangdut, lagu jiwang, lagu urg putih, and the most exciting part is, LAGU DUSUN! haha... well, theres an unexplainable feeling to sing lagu dusun here in semenanjung (tempat yg susa mo cari tentang dusun-thingy)

untuk beberapa minit (time nyanyi ni), sy rasa mcm sy d sabah. hehek

tapi walaupun sy excited menyanyi ni lagu....mcm susaa suda mo tekeluar sora sy ..
sbb ni lagu terakhir kna nynyi. so, energy mo habis suda coz kna guna berabiss d lagu2 dangdut, rock, n yg lain2. haha. apapun... antam ja la... pduli la sora sy tida santik. sy upload ja. yg penting sy suka. hahaa. dusun rulez bebeh ;D

video

p/s: sabarr ja la terhadap part2 yg sumbheng arr..kakaka. mnangis laini c ivy alexandra kalo dia dingar XD

ETERNITY ♥♥


God thanks for loving me, eventho i'm a very bad person. give me the heart that always want to be close to You.... bcos i know only in You, i can find hope and strength.... in this sinful world, things will break, vacations will end, friends arent always nice, brothers n sisters can be annoying, and mum and dad will make mistakes. well, thats because nothing and nobody is perfect 100%..termasuk sy.. thanks again God...

bcos i knw the eternal life i can have in u JC, watever life brings me, i've learned that i can still be content and choose to be happy :-)

when bad things happened teda guna juga mo berabis emo or rasa kesian sama diri sndiri, coz that's reality rite :-) be strong la :-) thats all we can do,.. i always keep in mind that life won't be fair... things dont always happen the way we think they will...

but that's okay because we can still be happy,. rileks beh, dont take it seriously. nnti pindik umur...hahaa :P ~we can still choose to find contentment n confidence in who Jesus made us to be and in what He blessed us to have :-)

just in Him, we'll have happiness like nothing else can offer n like no one else can give :-) trust me :-)

JUST BECAUSE...


Just Because – I’m quiet – it doesn’t mean I don’t have a lot to say
Just Because – I appear happy – doesn’t mean everything’s ok
Just Because – I’m sarcastic – doesn’t mean I don’t take things seriously
Just Because – I forgive – doesn’t mean I forget
Just Because – I don’t listen to you – doesn’t mean I don’t care
Just Because – I’m gullible – doesn’t mean you can lie to me
Just Because – I’m stubborn – doesn’t mean I’m not easy going
Just Because – I don’t show my feelings – doesn’t mean I don’t have any
Just Because – I don’t say I love you – doesn’t mean I don’t
Just Because – I’m honest – doesn’t mean I’m outspoken
Just Because – I’m not like you – doesn’t mean I’m weird
Just Because – I’m unsure – doesn’t mean I’m afraid

p/s: don't judge people by what u see they do or do not do..

everybody needs ♥

LOVE ... ada apa dgn shinta? :-)


i dont know about u, but i think love is one of the strongest emotions a person can feel, and nobody can avoid it. termasuk sy,,ngehh3,.. i have loved before, and to be honest... i crush on guys so easily (esp when he's caring n being good to me <<-- perangai urang yg kuat perasan~ lol ~ tapi ituhh duluuu ~hahaa),.. now i feel so stupid. but what to do.... sendiri yg buduss....hahaa. tapi bila sy pikir2 balik....tepayah la ba mo mnyesal2 kan... bcos in order to be wise, we must first be stupid :-) and moreover, i think my stupidity isnt that worst juga bakaye. the only stupid mistake that i did --> fell in love with someone who didnt love me in return.
~p/s: mistake kaitu arh? :P

now i'm getting 'stronger' :) tida kuat perasan lagi (wakaka) ~
~ i made up my mind, when i fall in love, it will be forever~ lalala ~ (lirik lagu) :-) hekeke.

well, i believe there is a soulmate for everyone out there and that God created someone for everyone out there. termasuk saya, engkau, anda, dia, dan mereka (kuh3~ apa la knun? hahaa)..huehuehue :-) cuma....kita belum tau lagi siapa kah si soulmate itu (bagi spesies2 manusia yg single mingle). hahaa. like Buble's song "HAVEN'T MET U YET" :-)

~so...to you, my future love (yg belum di ketahui siapakah gerangan mu ituhh..kakaaka)... well...i havent met u yet....and u havent met me yet.... but i want to say that, please love me forever till the end of our lives, and please dont break my heart. ( ~~ kui3~ sesungguhnya ke-jiwang-an dan sinta itu tidak dapat dipisahkan. hahaha).



to my future love, if i was surrounded by hundreds of pretty girls, would you still notice me?~


~LOVE~ watever it is... dont get me wrong :-) JUST BECAUSE i'm talking about LOVE, doesnt mean i am in love with someone atau sy berasa terhingin mo bersinta (yaiii~) hahaha. i repeat, dont get me wrong ye :-)

it is just a thought that crossed my mind :-)

p/s: love when u're ready, not when u're lonely, because it's better to be unhappy alone than unhappy with someone. — Marilyn Monroe