CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

March 9, 2010

SAJA-SAJA~~~hehe

mungkin pnh suda kamu tebaca nih....tapi biarrrr....baca lagiiiii! capattttt!! har3~~ x ba.......
bah, yg suda pnh baca, tosahhh la ba p baca....ni utk yg tia pnh tebaca...(**berapa banyak ''tebaca'' juga sy nih) kui3..

mari lah bah kita baca sama2.... (yg mo paksaaa juga kunun ni) akakaa

1. Tersebutlah kisah ni dua urang hantu. Durang ni baru bejumpa pastu drg becerita2 la....sepanjang drg becerita2....c Hantu B berabisss menggigil/begagarr...Hantu A pun heran...
"napa juga ko ni??? ko begagarrr kesjukan??"
"Oh tida ba..cara sy mati dulu sandih ni..sy mati dalam aisbok...sejuk!!" Jawab si Hantu B sambil begagar2.
"Ooo..kesian... sy pula dulu mati sebab heart attack..telampau kepenatan mungkin sy tu." dia bilang si Hantu A.
"Duiii napa juga koinda p buat operesyen? mgkin ko masi idup nih kalo ko rawat awal2" Balas c Hantu B.
"sy x sempat kna operate ba, sy mati d tempat kejadian juga nih....haihh..." jawab Hantu A sayu.
"Ceritala ba sikit..Sambil-sambil kita lepak2 nih.."
"gini ba, dulu, sy syak bini sy ada lelaki simpanan.......satu ari nih, sy plan2 la mo perangkap durang ni....sy pura2 p kerja, tapi sebenarnya sy tunggu timing durang ber-ehem2"
"jadi, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.
"huhu....itu la yg sandih....sy x dapat tgkap durang....sy nampak juga ada kasut lelaki lain d luar, tapi sy tinguk d bilik, sy nampak bini sy satu rang ja...sy berabis tanya bini sy kasut sepa tu? tapi dia diammmm ja, x menjawap....sy lari2 pusing keliling ruma cari tu lelaki tapi.....huh... sy x sangka pula sy tiba2 mati kana heart attack time pusing2 keliling ruma...."Hantu A mengakhiri cerita dia dengan sedihh.
Hantu B terdiam mendingar cerita si Hantu A. Selepas beberapa ketika, si Hantu B bersuara,
"Kenapa ko tida check dalam aisbok? Kalau kau check situ, misti kita dua masih idup..."

kuikuikuii~


* * *


2. Ada dua orang gila yang sedang becerita2 di rumah sakit jiwa.
Orang gila 1 : ( sambil naik atas meja ) "Ko tau ka?"
Orang gila 2 : "Tau apa?"
Orang gila 1 : "Sy ni sebenarnya matahari ( sambil angkat tangan dia tinggi-tinggi ) tinguk lah terang ni dunia sebab sy ada!"
Orang gila 2 : ( dalam hati ) "Uiiii betamba2 gila suda mungkin dia ni, sy msti sitau doktor ni... "
Sambil berlari tu orang gila 2 pg bilik doktor & kasi cerita apa yang berlaku:
Orang gila 2 : "Doktor! Doktor!!, kawan saya tu mcm betamba2 suda gila dia."
Doktor : "Kenapa?"
Orang gila 2 : "Astaga.. doktor, dia p naik atas meja sambil angkat tangan, dia cakap yg dia tu sebenarnya matahari, dunia ini terang sebab dia ada"
Doktor : "Kalau begitu suru la kawan kamu tu turun."
Orang gila 2 : "Jangan doktor! nanti kalau dia turun gelap la ni dunia..."
Doktor : "???"


* * *


3. Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhanabesar, di atas katil....... sepasang suami isteri yang suda lanjutusia baru mo masuk tidur.
Suami dia mula mengantuk suda tapi isteri dia tiba2 terbangkit perasaan ehem2 pada malam itu....
Si isteri bersuara,"Dulu-dulu tu..... abang selalu pgang tangan saya bila kita baru maw tidr." (ber'abang'2 kunun--tirip2 semenanjung laini)
Suami dia dengan separuh sedar, pg memigang skijap la tangan isteri dia, pas tu dia tdr balik.
Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi,
"Kemudian tu.... abang selalu cium saya. hehe"
Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan mencium pipi si isteri.
Lepas tu si suami sambung tidur balik.
Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi,
"Kemudian tu.... abang selalu gigit-gigit leher saya.......hihiikk~" (nada gete kunun)
Tiba2, si suami mendengus marah dan geram, melontar selimutnya dan bangun dari katil.
Si isteri bertanya, "Dalinggg!, ko mo p mana pula ni?"
Dengan marah si suami menjawab,"Mo p ambi gigi la ni!!!"


* * *


4. Ada ni 1 pasangan suami isteri....Pada 1 pagi si isteri bangun and dia pukul kepala suami dia yg sedang makan sarapan pagi...Laki dia tanya "napa pula ko tiba2 pukul sy?"Si isteri jawab, "td sy nampak 1 keping kertas ada tulis nama Betty dalam poket seluar ko"Laki jawab "ala, kan aritu sy ada pg d ladang kuda, Betty tu nama kuda terbaik di sana"Jadi diam la diurang ni, nda la begaduh....Bisuknya, si isteri ni pukul lagi kepala suami dia yg juga sedang mkn sarapan pagi.Laki dia tanya lagi "napa lagi ko pukul2 sy ni?"Si isteri jawab, "pigi sambut telepon, kau punya kuda kol."


* * *


5. Empat orang bakal bapa sedang menunggu di bilik menunggu di hospital sementara isteri dorang masing-masing sedang berjuang untuk melahirkan anak.
Kemudian keluar jururawat dan memberitahu kepada bapa pertama, "Tahniah, kamu sekarang telah menjadi bapa kepada kembar dua!". "Mungkin satu kebetulan" kata bapa pertama. " Saya kerja di Menara Berkembar Petronas"
Kemudian keluar pula jururawat lain dan memberitahu kepada bapa kedua, "Tahniah! ko dapat anak kembar tiga!" "Wooow!, mungkin satu kebetulan" jawab bapa kedua."Saya kerja di 3M Corporation"
Keluar pula jururawat lain dan memberitahu bapa ketiga,"Congratulation! isteri you dapat kembar empat" "Alhamdulillah! Mungkin juga satu kebetulan". Saya kerja di Four Season Hotel!"
Pada masa ini bapa yang ke empat kelihatan amat tidak menentu dan gelisah. Kesemua bapa2 yang menunggu pun bertanya, "Kenapa ko telampau risau ni??" Jawab bapa keempat, "Saya bekerja di Seven-Eleven.


* * *


6. ISDN - It Still Does Nothing
APPLE - Arrogance Produces Profit-Losing Entity
WWW - World Wide Wait
DOS - Defunct Operating System
IBM - I Blame Microsoft
MACINTOSH - Most Applications Crash; If Not, The Operating System Hangs
PENTIUM - Produces Erroneous Numbers Through Incorrect Understanding of Mathematics
AMIGA - A Merely Insignificant Game Addiction
MIPS - Meaningless Indication of Processor Speed
WINDOWS - Will Install Needless Data On Whole System
MICROSOFT - Most Intelligent Customers Realize Our Software Only Fools Teenagers


* * *


7. Majikan : Kamu di pecat!Pekerja : Tapi saya tidak melakukan apa-apa!!Majikan : Itu lah sebabnya mengapa kamu di pecat.

ngekekeke :p

15 comments:

Clarenz a.k.a Kelz90 said...

binut bgus ko wat buku lawak...ehe...

Yoshiko said...

wakakkakakkaaka budusssssss..ya sy sukung clarenz....hahhahhha "mo p ambil gigi la ni!!" mulau...! hahahha

e'na binut said...

clarenz--->ahaha bukan begia karya sy ni (sampai mo membuwaths bukuh)..kui3.sy kopi pes dari intenet ja...kih2...

yOshiko--->kah3...sot kan..hehhehehehe

Clarenz a.k.a Kelz90 said...

butul koni yoshiko...
atukoi sia bwa bha kwan sa dr ranau baca nga berguling2 lagi da ktwa....nt sia kc msuk dlm blog sia 2 ktwa da...haha...'pigi sambut tel,kuda ko kol...haha..

e'na binut said...

ngakkakakk bukan alang2 yg kol, 'kuda' terbaik kan clarenz...har3...bh ksi masuk la d bloh ko 2 ktwa dia...sy si-tinguk juga ni....hahaha

Clarenz a.k.a Kelz90 said...

haha...sia maw kasi tingu ko bha nga sia bepikir trus nie...nt dia mara pula bp bukan dia taw sia ambil video 2...hehe...mmg x nampak muka daa...hehe...buli tahan butul 2 kuda....haha

e'na binut said...

baaaa kalo tida nampak muka, kasi seja aplod bee...(yg osonsoggg juga ni) wakakaak x bh, yala, nanti ko yg kana mara gia kn...ekeke~

Clarenz a.k.a Kelz90 said...

sia takut bp kwn2 sia nga byk kha nogi pi tingu2 sana blog sia...klu sia upload nga turus gia dorank taw sapa wlupn x nmpk muka bp mmg taw sudah gia siapa kuat ktwa d klaz..ehe...nt larh...ehe...nga mungkin sia turus dlte lpas kc tingu ko...ehe..

kantasbaru89 said...

lucu2 cerita ko nie..ada jugalah yg sa pernah kena kc cerita..tp byk yg baru first time sa baca..ketawa terbahak bahak sa baca..haha

e'na binut said...

clarenz--> ahhaha ya kan, kawan2 ko yg len mmg cam dia tu nanti kan....kah3....bah, kalo ko rasa2 nanti ada keberanian mo aplod, jan lupa sitaw sy ar....ekekkeke

kantasbaru-->ahahha suma mmg yg pemes suda bh crta2 ni, dari ntenet juga gia sy ambi nih....kih3

Mr Cruzzo said...

Nice written... =)

Mr Cruzzo said...

and Extremely FUNNY TOO! LMAO!! HAHAHA

Clarenz a.k.a Kelz90 said...

nampaknya semangat hang tuah sama mat salleh bulum samapi lagi dan keberanian itu memungkin tidak akan dibuat...ehe...tunggu kmi p praktikal dulu lah...ehe....mcm?

e'na binut said...

mr.cruzzo, ahAhahA~~~~credit to the original author (yang entah siapa), sy me-modified ni cerita2 jadi sabahan sikit2 ja....hehehe

e'na binut said...

clarenz-->skrg ni semangat hang tida ber-tuah & mat bukan salleh laini kan...muahahaA~

bah, bila gia perektikel kamuitu? (yang maauu juga kenen tingu bah)