CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

March 17, 2011

DAY 3 : THREE FILMS


hey bloggie! adeei sy terskip 1 hari owh.... blame the broadband! grhhh. line mcm siput.
+_+ online d fb pun tpksa guna that [via celcom sms] thingy. huhh. dapat view profile tapi lambat loading, pics, vids, comments, & mo kasi LIKE status or komen urg pun sonto'un btul. bunguk kan.. the line is killing me. bloody lame!

ok3 just 4get it. lumrah broadband~ (or maybe the web/internet yg bermasalah ni, coz d fb bnyak urg komplen).. bukan sy seja laini yg merasai ke-siput-an internet kan. huhuu. ok now tanpa membuang bihis, lets continue this 'challenge' kekeke.


1st film / movie: WINDSTRUCK

ini lahh first movie yg berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilangnya membuat diri ku yang rock n roll ini ter-menangis. hahah. masa tu sy tingkatan 3 (if i'm not mistaken). and time tu bapa sy baru beli vcd player. kakaka. ini la first movie yg sy tingu dengan menggunakan vcd player. sblum bapa sy beli tu vcd player kan, kami tingu film/movie guna yg video player tu, .. yg pita video tu bah..(sila tingu gambar d bawah) yg basarrrr, berbentuk empat segi, dia punya video case femes tu untuk digunakan sebagai tempat pensel. muahaha. okeh sepa2 yg tida knal ni benda, nama saintifik dia VHS (sy x tau VHS tu apa nama penuh dia, kamu google ja la kalo kamu berminat mo tau ar) ekkeke.

siok mau guna ni jadi tempat pensel, luas dalam dia then bulie dihias2, kalo kami dulu, kami taru gambar artis keminatan kenen. hahaha. time tu sy jiwang2 lgi gia (smpai skrg pun masih jiwang juga kaye sikit2 wakaka), gambar c siti nurhalijah sama gambar tomok meti kopio sy p lakat. hahhahaha

okeh, next...


2nd film/ movie : CHOCOLATE (THAi MOViE)

ok sblum sy kasi terus mengexplain, sy mo kasi umum bahawa sy memang peminat cerita yg belawan2 n bekungfu2 (walopun teda yg tanya) hahahh. hmm dari banyak2 action films/movies yg pernah sy tingu, sy pilih yang ini. sy x tau napa sy obses sama ni cerita. smart bah cara dia belawan, sharp pergerakn dia. plus, perempuan kn starring dia :P muahaha. tapi yg menarik hati sy pasal ni movie, ialah.... mama ni prmpuan sangat hot n cantik. tapi anak dia (ni perempuan yg dalam gambar) ada masalah perkembangan otak dia sejak lahir. tapi dia cepat follow pergerakan orang yg dia nampak. pastu dia belajar martial arts melalui movie2 n dalam game. hmm kalo kamu mau tau dgn lebih lanjut, silakan google sinopsis dia arr. XD. (p/s: 18sx n 18sg) budak2 nda bulie tingu.



3rd: FILMs/MOVIEs PASAL HANJiNG
yang ni sy pandai2 ja kasi jadi 3 in 1. huahua. sy x tau mana satu sy mau pilih untuk taru d sini. sy combine semua ja. coz semua ni movie pasal anjing yang telah berjaya membuatkan mata sy bongkung (swollen eyes) tahap kronik sampai sy nda pg kuliah. hahhaa

1. A Tale of Mari and Three Puppies
2. Hachiko: A Dog's Story
3. Hearty Paws

p/s: seriously berkotak2 tau tisu sy habis time tingu ni.
(curse my love for doggies T_T for making me cry smpai sakit paru2)
* * *

okayyy selesaiiii untuk day 3.... hehehe... harap2 bsuk line ok. huhu... upss.. lupaa... bsuk sy p KL... hmm kalo x penat, sy akan berusaha mem-blogging-kan diri (walopun bukan juga ada yg pg baca). kakaka. okkiesss..... awayyy from keyboard~~

2 comments:

sweetandspicy said...

pernah tingu yg mari n 3 puppies sja. tp bikin terharu oh. T__T

EyL Vhee Na Binut said...

tula....huhu..bngkak trs ni mata sy time tingu T_T