CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

March 17, 2011

DASAR LOGOP !

just now i saw this photo on facebook. sy mengantuk sudah bah ni, but i cudnt help it, sy gagahkan juga biji mata sy untuk post ni. sbb ada satu kejadian sy teingat pasal urg logop. hahah. bukan juga kejadian yg mcmana bah, tapi tiba2 termuncul d ingatan sy. XD

how to start ar... haha. gini ba, uncle sy kerja sebagai security guard d satu kilang papan. itu kilang d depan rumah kami jak. dia kerja sna shift malam (setiap hari dia kerja start jam 6pm-6am).

satu kali tu kan, tiba2 dia call kami d rumah, dalam pukul 4 pagi.

uncle : uii bangun kamu, kol polis, ada urang mati sini depan kilang!

kami semua tekejut la, then kami call polis. tu pulis pun ... edeiii... jam 4am kami kol, dia sampai jam 7am. what the fish.

pastu dengan excitednya kami semua keluar pigi tingu tu urang mati yang terletak d depan kilang. haha. cara dia terbaring / terlimpang 100% macam gaya tuuuuna urang dalam gambar.
kalo d ranau kan, jam 4am tu suhu dia mcm dalam aisbok. bikin bagagar tulang.

kami pg dkat tu urang mati kan, kami try la kasi guyang2 badan dia, edeiii punya kodou / karas mcm ais. kami tingu badan dia, mcm teda suda tanda2 proses pernafasan berlaku (kami pun meng-consider bahawa dia memang suda mati kerana kesejukan). pastu kuat betul bau montoku / alkohol. kami panggil2 lagi tu urang untuk memastikan dia ni suda mati ka tida. (kami panggil: oiiii oiiii bangunnn!)

dalam hati sy : kotoh la ko sana, sepa suru logop tahap pawerenjes sampai x tau suda jalan balik ruma.

d dekat rumah kami tu ada bustop, so kami pun duduk sana sementara tunggu tu sooo called-pulis datang. tunggu punya tunggu (sambil gagaran kesejukan), tiba2 yang pukul 6.30am itu urang beguyang. dia beguyang kasi bagus seluar dia.

i was like .... "what the fudge u son of a biscuit!! napa ko idupppp ????"

kami pun rasa sungguh buduh dan telepon balik tu pulis mengasitau bahawa itu urang mabuk yang kami sangka suda mati, dia suda idup balik. tapi tu pulis yg sambut telepon, dia bilang pasukan durang on the way suda pg d tempat kejadian.

huhh... terpaksa juga kami tunggu smpai polis datang, (iaitu pada pukul 7am). bila tu pulis sampai, drg pn pg siasat tu urg mabuk, pastu tu urg mabuk kana marah sbb dianggap telah mengganggu ketenteraman awam. (dia pg limpang2 d tgh jalan gia)

kami balik rumah, pastu sambung tidur balik. dalam keadaan yang x tau sama ada mo ketawa ka mo marah.


huahua. sekian, terima kasih kepada yang terbaca ni serita yang teda2. hahhaha

p/s: sy anti-logop :P

4 comments:

MarsheyElla Saduis said...

hahahaha... lucu oo... klu sa, sa p mara2 tu org.. punyaaa laa.. hehe

EyL Vhee Na Binut said...

hahaaha tu laa ba....ee menyesal sy tida p mara2 tu org mabuk time tu. kekkeke

Mrs.MyGaman BorNeo said...

wakakakaka ... berabis saya sama laki saya ketawa baca cerita ko ni. Logop punya pasal hehehe ...

EyL Vhee Na Binut said...

hahhahaha adehhhh sy pun ktawa2 juga ni bila teingat skrg, tapi kalo time tu, rasa kapanas + maradang pun ada... kakkaka