CHEERS!

HAiiiii kepada yg terlimpas d blog sy yg sungguhH hudusss n tida lawa ini ~kekeke~

.thanx for visiting or TER-visit a.k.a TER-klik my lousy blog. hehe. nothing much here, it’s just about my daily life, my own..personal story. i guess by writing, or i should say typing is a better way to express my feelings n thoughts (and it's free!! ;D). thanks BLOGSPOT! i am not promoting anything tho . everyone are most welcome to drop me a line, but if u think my dearest mr.bloggie's a douche bag, feel free n don't be shy to click the X button. thank you n have a wonderful day peeps. thanx for reading!(or not) and...i'm sorry to my non-Sabahan readers/visitors (if any) bcos, i'll be using SABAHAN SLANG/LANGUAGE in most of my entries.

yang benar, :P

Followers

June 18, 2011

main masak2...

hari ni & yg kemarin sy pg ikut kursus masakan d pusat masakan KEMAS, Ranau.. very the siukk... pengalaman yg mmg berharga bg sy... kalau ada lagi kursus2 mcmni, sy mau ikut lagi... ada kawan sy kastau (kawan yg baru sy kenal time kursus masakan), yg bulan lalu dia ada ikut kursus menyulam manik... GRRRhhh..!! tapi sy x tau pasal ni ...! mcmana pula mo tau kalau ada kursus2 mcm tu aa? d mana mo cek?? siapa yg mau ditanya??? T_T

~pasal masak2 ni, mmg minat & kegemaran sy... sy dapat hilangkan stress time memasak... trbawa2 mungkin bah ni hobi masa budak2...haha...kan time budak2 selalu mingkono2 / main masak2 ... saaampaai skrg dih jadi minat sy tu...

sepanjang program masakan ni, majoriti suri rumah yg join...sikit seja yg non-suri rumah..kekeke. tapi siok bah bcrta sama dorang...pastu dgr crta drg yg macam2 ada...ngeh2

sy mau lagi belajar buat kek / biskut / masakan2 lain da'a ni...

~hm ok2... ni gmbr2 time kursus kami..i managed to take a few pixs before my sot2 handphone died completely.


the buku program...


senang seja buat ni susu kacang soya... sy rsa, ramai juga yg pndai bikin ni...hihi


yg ni, kuih tradisional Cina


ni sbnrnya bukan karipap pusing, ni karipap biasa seja, mula2 kami mo buat karipap pusing, tapi tida jadi....btw, kalau karipap pusing, ada mcm corak2 / ukiran2 d tengah dia tu... tapi oleh kerana tu label TERR-tulis awal2.. jadi... begitu laitu... taru seja la..kih2


hmm ni favret sy.... sdappppp.... nama dia... kuih talam lemak manis keladi.... yummy~~ nnti sy mo buat sini rumah.. mo beli bahan2 dulu bisukk2....muehehe


yg inii tauhu....pembikinan dia agakk rumit nih... sy rasa....kalau sy teringin makan tauhu......biarla sy beli seja tu tauhu d pasar.. haha... sonto'un nanti sy mo kasi siap kalau sy buat sndiri...muahaha


hm...tu cikgu masakan cakap, ini manisan org India... sedap juga..tapi mcm tida ngam sama selera sy....


saya & sebahagian dari peserta kursus... hehe... (hari ptama: 17 Jun 2011)


hari kedua, 18Jun2011 - dlm gmbr: salah satu ckgu memasak - saya - pegawai yg in-charge kursus dari yayasan sabah (Puan Jessie) *lain2 muka sy sini sy rasa* mcmmm hantsss


Majlis penutupan: En. Hanafiah dari Yayasan Sabah... he's funny....siuk dingar ucapan dia....kekeke


ok la...habis suda crta sy pasal ni kursus masakan.. bye2 bloggie....hehe
btw, BIG THANKS TO CIKGU KEREEN DOMI yang tolong kasi daftar nama sy ikut ni kursus...
teengkiyuu sigu. hihi
^__^

2 comments:

Ums Niza said...

bestnya...lebih - lebih lagi kalau program dibawah Yayasan Sabah...

EyL Vhee Na Binut said...

hehe mmg best :)